Кропивницькі аудитори знайшли порушень на 2 мільйона у відділі освіти  

19.11.2019 10:53

Кропивницькі аудитори під час ревізії відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації знайшли порушень на 2,3 млн. грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держаудитслужбі.

Так, ревізія проводилася з січня 2017 року по серпень цього року. Фахівці виявили, що відділ не повернув до бюджету  104,9 тис. грн, із них – 30,4 тис. грн, які надійшли як відшкодування фінансових порушень за попередні роки, та 74,5 тис. грн, утримані з окремих працівників через перерахунки заробітної плати.

Крім того, аудитори виявили покриття за рахунок коштів загального фонду видатків, які мали б здійснюватися за рахунок спеціального. Зокрема, при розрахунку потреби в асигнуваннях на оплату праці педагогічних працівників завищено потребу в коштах освітньої субвенції на суму 713,6 тис. грн.

Зафіксували низку порушень із нарахування та виплати заробітної плати на суму понад 1 млн грн: завищення доплати до мінімальної заробітної плати та доплати за додаткові години роботи з учнями інклюзивних класів. До того ж, внаслідок порушень, допущених при атестації, педагогічним працівникам завищено посадові оклади і зайво виплачено 160,2 тис. грн. Через вказані порушення з оплати праці Відділ зайво сплатив 255,7 тис. грн єдиного соціального внеску.

Окрім того, ревізією встановлено й інші фінансові порушення, що призвели до втрат: оплату електроенергії за сторонніх осіб та нецільове використання коштів місцевого бюджету на суму 259,5 тис. грн.

За результатами ревізії до установи застосовано фінансові санкції, складено 11 протоколів про адміністративне правопорушення, у тому  числі 2 – за порушення бюджетного законодавства. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та про її результати поінформовано Олександрівську райдержадміністрацію.

   

Переглядiв: 1126