Кропивницькі депутати проситимуть у Кабміну грошей

11.11.2019 08:15
image

Депутати міської ради планують звернутися до Кабміну стосовно додаткового виділення коштів на потреби галузі освіти. Відповідний проект рішення опублікований на сайті міськради, інформує медіапортал DOZOR.

Так, згідно з проектом Державного бюджету України на 2020 рік, бюджету міста Кропивницький передбачена освітня субвенція в сумі 333,6 млн грн, що на 13,2 % більше ніж у 2019 році. За інформацією, збільшення освітньої субвенції врахувалося лише підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2020 року. Розмір освітньої субвенції бюджету міста на 2020 рік на 187,3 млн грн менший за прогнозовану потребу, а при її розподілі не врахувався поділ класів на групи при вивченні окремих предметів, проведення індивідуального навчання з учнями, функціонування груп продовженого дня.  

Також депутати просять передбачити в освітній субвенції на 2020 рік підвищення зарплати педагогам, а також звернути увагу на впровадження інклюзивної освіти.

«У зв’язку із запровадженням інклюзивної освіти, станом на 01.09.2019 року в місті відкрито 43 інклюзивні класи, на 23 більше ніж у минулому навчальному році. Відкриття даних класів передбачає введення до штатів закладів асистентів вчителя, що також не передбачено освітньою субвенцією на 2020 рік», - повідомляється у документі.

Також депутати вважають за необхідне додатково передбачити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в розмірі 275,6 млн грн для підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти на виконання постанов Кабінету  Міністрів України.

«Можливий дефіцит коштів освітньої субвенції у 2020 році неабияк турбує також представників профспілкових організацій педагогічних працівників нашого міста, які звертаються до міської влади з вимогою вирішення даного питання в найкоротші терміни. З метою недопущення соціальної напруги в місті, втрати довіри до влади просимо позитивно вирішити питання про виділення вищезазначених коштів», - зазначають депутати міськради.
Переглядiв: 959