Кропивницькі депутати звернуться до Кабміну щодо компенсації за землю для військових

03.12.2019 13:55
image

Кропивницькі депутати звернуться до Кабміну та Верховної Ради щодо надання компенсації в грошовому еквіваленті за земельні ділянки для учасників бойових дій. Відповідний проект рішення опублікований на сайті міської ради, інформує медіапортал DOZOR.

Згідно з оприлюдненою інформацією, наразі до міськради звернулося більше 2 тисяч учасників бойових дій із заявами на отримання у власність земельних ділянок на території міста для будівництва і обслуговування житлових будинків.

«Проте, враховуючи об’єктивні обставини, задовольнити всі клопотання не є можливим. Зважаючи на напружену ситуацію щодо отримання учасниками бойових дій земельних ділянок у власність, а також суспільний резонанс стосовно даного питання, депутатський корпус міської ради міста Кропивницького вважає за доцільне виплатити учасникам бойових дій, учасникам АТО/ООС компенсацію у грошовому еквіваленті за неотримані з об’єктивних причин земельні ділянки. Оскільки вирішення питання щодо виплати компенсації та визначення такого відшкодування виходить за рамки повноважень міської ради, звертаємось до вас із пропозицією про врегулювання вказаного питання на законодавчому рівні», - йдеться у проекті рішення. 
Переглядiв: 448