Кропивницькі депутати звернуться до Зеленського та Верховної Ради

04.10.2019 14:17
image

Депутати міської ради  під час сесії підтримали проект рішення щодо звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради сьогодні, 4 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, звернення до очільника країни пов’язане з небезпекою, яку депутати міської ради вбачають у впровадженні так званої «формули Штайнмаєра».  

На сесії депутатам запропонували два проекти рішення – від депутатів Сергія Капітонова та Валентини Яремчук. Після обговорень активісти оголосили остаточний текст проекту рішення.

image
image
image
«Ми, депутати,  міської ради міста Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроби використання так званої «формули Штайнмаєра», яка може призвести до втрати української державності та територіальної цілісності країни. Закликаємо припинити практику прийняття доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства», - йдеться у зверненні народних обранців.

Зокрема, депутати пропонують керівництву держави організувати національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо подальшої долі окупованих територій, заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» без широкого обговорення серед суспільства.

Також депутати просять не допустити проведення місцевих виборів на Донбасі та відведення Збройних Сил України з укріплених позицій.

image

Нагадаємо, 1 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

 

 

 

Переглядiв: 1508