Кропивницькі школи отримали фотохудожній подарунок (ФОТО)

10.10.2019 19:25
image

Представники Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артема Стрижакова подарували серію фоторобіт «Ти є місто» гімназії №5 імені Тараса Шевченка та школі №6. Про це йдеться на сторінці фонду у Фейсбуці, повідомляє медіапортал DOZOR.

Нагадаємо, проект під назвою «Ти є місто», втілений за грант фонду «Перспектива», кропивничанам презентували у День міста. Експозиція була представлена у 50-ти світлинах, які втілюють ідею багатогранності та безпосередності Кропивницького, позиціонують його як сучасне, європейське і самобутнє місто.

Відтепер картини прикрашатимуть стіни навчальних закладів. За словами директора школи Надії Кравченко, такий подарунок надихатиме учнів на те, щоб вивчати наше місто.

«Я засмучуюсь тим, що містянам не вистачає часу, напевно, через кругообіг подій зупинитися та подивитися на чудову архітектуру, парки, сквери нашого міста, які, дійсно, яскраві, чудові, і гості міста, які приїжджають до нас і для яких ми організовуємо екскурсію, захоплюються і дивуються. Здавалося б, провінційне містечко, але яскраве в плані інфраструктури та архітектури і є дуже комфортним. Діти, які супроводжують екскурсії, самі для себе відкривають такі куточки міста, які дійсно варті уваги. Виставка «Ти є місто» спонукатиме учнів, вчителів та батьків пройтись вулицями міста, подивитися і пишатися ним. Ці експонати стануть чудовою нагодою прикрасити наші коридори, міжсходові клітини, і наша школа буде більш яскравою, тим більше, що тут зображене наше місто», - поділилася Надія Кравченко. 
image
image
image
image
image
image

Нагадаємо, завдяки конкурсу грантів, який проводить фонд Артема Стрижакова «Перспектива», за останні роки реалізували низку культурних проектів. Зокрема, це  парасолькова алея на вулиці Дворцовій «UmbrellaSky», «Вуличне піаніно», «Поезія стін», зона мікс-відпочинку та кінотеатр під відкритим небом, перший у місті ЗД-малюнок, інсталяція повітряної кулі «Політ крізь століття»,  люмінесцентний міні-мурал «Королева ночі» тощо.

 

Переглядiв: 1694