Кропивницькі танцівники записали привітання до Дня вишиванки (ВІДЕО)

21.05.2020 06:44

Вихованці зразкового  колективу-студії хореографічного мистецтва «Аеліта» долучилися до привітання з нагоди Дня вишиванки. Відео оприлюднене на сторінці керівника колективу Олександри Ткаченко у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

Так, створював відео соліст обласної філармонії Олексій Козачинський. На відео можна побачити елементи челенджу, коли діти передають одне одному естафету – одягнути вишиванку.

«Режисура, монтаж відео – Олексія Козачинського. Учасники відео – вихованці акторської студії при зразковому колективі – студії хореографічного мистацтва «Аеліта» управління молоді та спорту міськради.  Це був спільний проект Олексія Козачинського та дітей. Ідея відео – привітати наше місто і всю Україну з Днем вишиванки», - розповіла керівник колективу Олександра Ткаченко.

Довідково:

Всесвітній день вишиванки  — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Переглядiв: 2095