Кропивницький можуть перейменувати?

23.12.2019 14:12

Кропивницький може стати черговим населеним пунктом, якому повернуть колишню назву. Про це повідомляє сайт «Обозреватель», інформує медіапортал DOZOR.

Так, нещодавно комітет з самоврядування Верховної Ради вирішив повернути селу на Львівщині стару назву. Водночас у ВР слухається справа по скасування рішення щодо перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Юристи вважають, що вирішити питання з перейменуванням через суд цілком можливо. Правда, для цього потрібно серйозне обґрунтування.

«До суду може звернутися громада, чиї права порушені. Це не заборонено, будь-яка людина може захищати свої права. Інше питання, що необхідно представити аргументи і докази. Якщо вони будуть, то цілком реально виграти суд», - зазначив адвокат Віталій Наум.

Нагадаємо, Верховна Рада три роки тому  несподівано для всіх перейменувала Кіровоград в Кропивницький. На розгляді даного питання депутатам не повідомили, як саме перейменовують Кіровоград.  На перше судове засідання з приводу незаконного перейменування обласного центру представники Верховної Ради, які є відповідачами у справі, не з’явилися.

У червні 2017 році у Вищому адміністративному суді України відбулося чергове засідання щодо незаконного перейменування Кіровограда, але через висловлення позивачами недовіри суддям, які ведуть справу, суд перенесли. 

Як повідомляв DOZOR, директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович звернувся до української влади щодо декомунізації двох областей – Дніпропетровської та Кіровоградської під час круглого столу про виконання законодавства щодо засудження комуністичного режиму.

Наразі судова тяганина щодо незаконного перейменування Кіровограда триває.

 

 

 

Переглядiв: 779