Кропивницький отримав високоякісні тести для виявлення коронавірусу від Кіровоградської єпархії УПЦ (ВІДЕО)

11.04.2020 11:24

Митрополит Кіровоградський та Новомиргородський Іоасаф від Української Праволавної Церкви передав обласному лабораторному центру високоякісні швидкі тест-системи для виявлення захворювання на коронавірус вчора, 10 квітня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Кіровоградській єпархії.

«Усі разом, люди з різних країн мають об’єднатися, щоб побороти цю хворобу. Сьогодні ми з вами тут, в нашому місті зібралися, щоб передати ті тести, які з благословення нашого митрополита, за участю фонду Вадима Владиславовича Новинського були придбані. Такі акції проходять майже у кожному місті і наше не стало виключенням. Ми дуже раді, що Церква робить свій внесок для боротьби з цією нашою бідою», - зазначив митрополит.

За словами в. о. начальника обласного лабораторного центру Надії Оперчук, допомога у вигляді тестів у теперішній напруженій ситуації із захворюваністю на Кіровоградщині є дуже важливою.

«Починаючи з 28 березня, ми почали реєструвати перші випадки коронавірусної інфекції у Кіровоградській області. І саме така допомога – ПРЛ-тестування, тобто проведення досліджень наших хворих, осіб, в яких підозрюють хворобу, контактних осіб, важлива. Сьогодні ми тестуємо за допомогою «золотого стандарту» у вірусології – саме за допомогою полімеразно-ланцюгової реакції, саме такі тести ми і отримали. Тут 28 упаковок тестів для ПРЛ-діагностики. Одна упаковка розрахована на 96 досліджень, в залежності від того, скільки матеріалу буде надходити і як будуть проводитися ці дослідження, - розповіла Оперчук. – Ми дуже вдячні за таку своєчасну та потрібну для нашої області допомогу».

Посадовець каже: за допомогою таких тестів можна першочергово обстежити людей, у яких підозрюють коронавірус, контактних осіб, вагітних жінок, а також жителів області, у яких діагностували пневмонію.

Переглядiв: 4232