КROPKRAFT та читання віршів Ліни Костенко: чергова дегустація крафтових виробів відбулася у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19.03.2023 16:07

В обласному центрі на території кнайпи «Бамбетель» відбулася чергова дегустація крафтових виробів сьогодні, 19 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Сьогоднішня ярмарок-дегустація була присвячена приходу весни. Символічно, що під час заходу кожен бажаючий мав змогу в рамках відкритого мікрофону зачитати вірші Ліни Костенко, яка сьогодні відзначає своє 93-річчя.

«Сьогодні ми проводимо Кропфракт, мабуть, вже вдванадцяте. Сьогодні ми будемо відзначати прихід весни і закликати пташок за прадавнім обрядом. Сьогодні у нас відзначається День народження української поетеси Ліни Костенки і кожен бажаючий має змогу долучитися до читання віршів», - зазначив співзасновник КропKRAFT Дмитро Смельняк.

Під час заходу традиційно крафтовики Кіровоградщини представили свої вироби. Серед продуктів харчування, натуральних соків, сирів та м’ясних виробів можна було придбати ще і унікальні сувеніри та ексклюзивний одяг ручної роботи. Шалі та кардигани з королівського мохеру представила кропивничанка Ольга Коваль.  

«Я презентую роботи своєї мами. Вона все життя займається цим. Я – її модель з дитинства. Моя матір – інженер-проектувальник, яка  відбудувала наше місто, але її талант і в цих витворах. Усі вироби створені з королівського мохеру, таких ниток зараз не купити. Кардигани різних розмірів та шалі – усе це створено руками моєї матусі. Якщо вона має гарний настрій, то одну шаль створює дуже швидко – протягом трьох-чотирьох діб. На створення кардигану треба дещо більше часу  - до місяця. Також мама шиє скатертини, в’яже шкарпетки для наших захисників», - розповіла Ольга.

Представники ТМ «Радішка» сьогодні презентували новинку – сік з дуже корисним інгредієнтом. Безалкогольний напій – створений з натуральних соків буряка та яблука вподобали усі гості «Кропкрафту».

«Ми представляємо три смаки наших соків та тестуємо четвертий. У нас є в асортименті сік яблучний, яблуко-морква та яблуко-гарбуз. Усі соки натуральні, прямого віджиму, вони виробляються у Новоукраїнці, де є власні поля. Там ми вирощуємо сировину для соків. Для соку ми не використовуємо цукор та ароматизатори. На локації кнайпи «Бамбетель» ми з першої дегустації. Тут завжди тепла та приємна атмосфера, приємно спілкуватися з людьми, які працюють заради ідеї та підіймають настрій іншим», - представник ТМ «Радішка» Катерина Волошина.

Переглядiв: 1538