Квіткова виставка відкрилася у галереї Кропивницького (ФОТО)

01.07.2020 14:24
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка під назвою «Цветы желанные и долгожданные». Галерея приймала перших відвідувачів сьогодні, 1 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, на виставці представлено 25 картин різних художників: Анатолія та Сергія Шаповалових, Світлани Аношкіної, Олександра Репки, Сергія Дуплія, Леоніда Заборовського та інших. Картини представлені в різних жанрах, що робить кожен представлений витвір унікальним.

«Я думаю, що ми невипадково назвали цю виставку  «Цветы желанные и долгожданные», оскільки, дійсно, ми практично три місяці були в ізоляції і багато чого пропустили. Ми пропустили більшу частину весни, яка була корисною для нашого здоров’я, позитивного настрою. Мені захотілося, щоб ми цю прогалину заповнили і зібрали всі квіти, які в цей період можуть бути висаджені, побачені. Вже зараз виставку відвідало досить багато гостей, вони із задоволенням фотографуються на фоні цих картин. Ми бачимо, що людям подобається ця тематика», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR власник галереї Микола Цуканов.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

За словами Миколи Цуканова, під час перегляду картин кожен може поринути в особливу атмосферу, яку можуть створювати квіти. Деякі картини представлені в жанрі натюрморту, тож під час погляду на її витвір можна відчути, що знаходишся поруч з цими квітами. Певні представлені експонати приваблюють незвичайною ідеєю написання та неповторною гамою кольорів. Власник галереї констатує: кожна представлена картина притягує погляд та дарує лише позитивні емоції, тож усі бажаючих запрошують відвідати галерею та просять дотримуватися протиепідемічних заходів.

«Площа галереї дозволяє збирати одночасно до 15 осіб. Правила відвідування дуже прості – ми просимо дотримуватися тих самих правил, які запроваджені в громадських місцях в приміщеннях На вході ми вимірюємо температуру кожному відвідувачу. У нас є можливість помити руки, пропонуємо їм скористатися туалетною кімнатою, маємо необхідні антисептичні засоби. Загалом ми робимо все, щоб наші відвідувачі були в абсолютній безпеці», - зазначив власник галереї.

Перші гості галереї, які вже відвідали виставку, залишилися у захваті від побаченого.

«Нам дуже приємно бути одними з першими гостей. Після такої тривалої перерви ми побачили назву виставки «Цветы желанные и долгожданные» і нашу увагу вона привернула. До того ж, як і усі жінки ми любимо квіти, тому, звісно, не могли пропустити цю виставку. Як завжди, деякі картини приваблюють більше, деякі трохи менше. Але на цій виставці деякі квіти нас по-справжньому порадували, здивували художнім почерком, гамою кольорів. Дуже сподобалися польові квіти зображені на картині місцевого нашого художника Шаповалова. Попри спеку і карантин я раджу містянам відвідувати такі виставки. Я приїхала на виставку з віддаленого мікрорайону маршруткою. Тому думаю, що ті люди, які живуть неподалік, тим більше мають її переглянути», - гостя виставки Лариса Яворська.

image

За інформацією, виставку можна буде переглянути до 1 вересня. Вже після скасування карантину в галереї має відбутися запланована масштабна виставка художниці з Києва. Людмили Ганушевич.  

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1894