Лауреат Шевченківської премії Володимир Базилевський передав Кіровоградщині книги та архіви

10.10.2023 14:47

Лауреат державної премії України імені Тараса Шевченка Володимир Базилевський передав бібліотекам області книги та архівні матеріали. Подякували видатному літератору від усієї Кіровоградщини перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, письменник Валерій Мятович та науковиця Тетяна Ревва. Про це повідомляє прес-служба облради. 

«Володимир Олександрович передав книги, власні твори та архіви до обласної бібліотеки імені Чижевського, міського літературно-меморіального музею Карпенка-Карого, обласного архіву, а також до своєї малої батьківщини – Онуфріївської громади. Ми вдячні поету, письменнику, літературному критику за цінні матеріали, які відтепер можуть читати і вивчати всі охочі», – зазначив Юрій Семенюк.

Поет та публіцист Володимир Базилевський народився 14 серпня 1937 року у селищі Павлиш Онуфріївського району. Лауреат державної премії України імені Тараса Шевченка, премій імені Миколи Куліша, Івана Багряного, Павла Тичини, Володимира Свідзінського, Володимира Сосюри, літературно-мистецької премії «Київ» імені Євгена Плужника. Нині письменник проживає у Києві.

Переглядiв: 542