Лежача кропивничанка «ув’язнена» у власному будинку більше трьох років через несправний ліфт

18.07.2020 07:30

В обласному центрі на проспекті Університетському, 23 корпус 2, під’їзд № 2 лежача кропивничанка не може вийти з дому більше трьох років через несправний ліфт. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив син жінки Андрій Тонкевич.

За інформацією, більше трьох років тому родина купила квартиру та з того часу постійно зверталася до міської ради за допомогою.

«У мене мати лежача, яка вже четвертий рік не може вийти з дому. Коли їй знадобилася допомога медиків та приїхала карета швидкої, ми ледь знесли її донизу через проблему з ліфтом. Неодноразово збирали підписи, щоб його відремонтувати. Крім мене і сусіди зверталися на гарячу лінію міського голови, але нам кажуть: «Немає фінансування. Чекайте»», - розповів Тонкевич.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до міського управління ЖКГ. У відповідь на журналістський запит повідомили, що дійсно, звернення від мешканців будинку надходили, однак для проведення капітального ремонту ліфта потрібно 965 тисяч 592 гривні.

«Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлового-комунального господарства міста Кропивницького на 2017 – 2021 роки, затвердженою рішення міської ради від 17.01.2017 року № 763 (зі змінами та доповненнями), у 2020 році не передбачено кошти на капітальний ремонт ліфта у під’їзді № 2 житлового будинку по проспекту Університетський, 23 корпус 2. Проведення капітального ремонту ліфта буде розглянуто при формуванні відповідної галузевої Програми на 2021 рік», - повідомили у ЖКГ.
Переглядiв: 1486