Лікар розповіла, на які симптоми скаржаться хворі на коронавірус на Кіровоградщині

07.11.2020 13:00

На Кіровоградщині хворі на коронавірусну інфекцію найчастіше скаржаться на підвищену температуру та сухий кашель. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила лікар-інфекціоніст Ірина Панченко.

«Найчастіше хворі, у яких потім підтверджується коронавірус, звертаються до лікарні з підвищеною температурою та сухим кашлем», - розповіла Ірина Панченко.

За словами лікаря, симптоми та відчуття після інфікування можуть бути різними. Перш за все це залежить від віку особи.

«Під час легкого та середнього ступеня тяжкості хвороби може виникати головний біль, легке підвищення температури тіла, втрата нюху та смаку, легке першіння в горлі, слабкість. Легка та середня форма хвороби переважно характерна для людей молодого віку. Більш старші люди хворію інакше, у них вже йде температура, кашель, задишка», - пояснює Ірина Панченко.

За словами лікаря, температура хворих на коронавірус може бути різною, однак найчастіше вона становить від 37,2-37,4 та сягає до 39 та навіть 40 градусів. Крім цього, одним із характерних симптомів захворювання на коронавірусну інфекцію є задишка.

Також лікар-інфекціоніст розповіла, нині налічується безліч збудників пневмонії, які можна визначити переважно після здачі аналізів.

«Якщо є симптоми нежить, першіння в горлі, рідке покашлювання, навіть лікарю без специфічного тесту, здачі аналізів диференціювати чи це коронавірусне респіраторне захворювання, чи викликане іншими вірусами, неможливо. Якщо є вже більш характерні симптоми, втрата нюху та смаку, тоді є висока ймовірність інфікування коронавірусом. Такі симптоми зустрічаються не в усіх», - додала Ірина Панченко.

Медпрацівник наголосила, що, на жаль, люди почали нехтувати санітарними вимогами, у результаті чого нині спостерігається значний приріст хворих на COVID-19.

«Влітку було дуже багато інформації, що все це вигадки і хтось на цьому гроші заробляє, люди перестали берегтися. Власне зараз ми маємо наслідки того, що люди у наслідок руху «не вірю в коронавірус» забули про свою безпеку», - констатувала лікар.

Так, Ірина Панченко наголосила, що методи захисту від інфекції дуже прості і не потребують багато ресурсів:

Соціальна дистанція.

Використання антисептиків, обробка рук.

Маска, яка вдягнута правильно (маска пошита із звичайної тканини неефективна).

Переглядiв: 4567