Лікарні Кіровоградщині отримали тести для діагностики ВІЛ-інфекції

18.08.2022 17:20

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» передала тести для діагностики ВІЛ-інфекції закладам області. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

У рамках проекту USAID HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» з початку року було передано 1420 тестів у такі медичні заклади Кіровоградщини: Долинська, Добровеличківська, Світловодська, Новоукраїнська і Кропивницька районні лікарні, Центральна міська лікарня, а також Кіровоградський обласний медичний фтизіопульмонологічний центр. Завдяки безкоштовному тестуванню у пацієнтів виявляли ВІЛ. Відповідно люди одразу розпочали лікування АРТ-терапією.

- Тестування наразі доступне і безкоштовне. Необхідно лише звернутися за своїм тестом до сімейного лікаря, в кабінет «Довіра» у лікарні або ж до нашої благодійної організації. ВІЛ-статус повинен знати кожен, щоб вчасно розпочати лікування у разі підтвердження діагнозу. Життя з ВІЛ безпечне за умови щоденного прийому АРВ-терапії. Ми закликаємо бути уважними до свого здоров’я. Турбота про здоров’я – починається з тестування на ВІЛ! – коментує координаторка проекту у Кіровоградській області Катерина Тимошенко.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 647