Лише 9 кандидатів у нардепи із Кропивницького згадали у програмах про молодь

19.07.2019 14:23
image

Лише 9 кандидатів у народні депутати України з Кіровоградщини згадали у своїх програмах про молодь. Про це під час круглого столу повідомила голова громадської організації «Аналітичний центр «Незалежна соціологічна лабораторія»» Яна Сапожнікова сьогодні, 19 липня, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, розглянуто програми 15 кандидатів до ВР від обласного центру. Загалом у своїх програмах вони зосереджували увагу на забезпеченні доступного житла та працевлаштуванні молоді. Зокрема, це такі кандидати, як Сергій Капітонов від ПП «ВО Свобода», Марина Осіпова від ПП «Радикальна партія Олега Ляшка» та самовисуванець Володимир Зайченко.

«Найбільше пунктів зазначено у кандидата від ПП «Радикальна партія Олега Ляшка» Марини Осіпової, оскільки, у планах створити програми денних літніх таборів та сприятливі умови для впровадження інновацій серед молодих винахідників. А також запровадити програми «Майбутнє задля молоді», яка базується на обов’язкових вакансіях від приватних підприємців, органів державної влади та органів місцевого самоврядування», - зазначила Яна Сапожнікова.

У свою чергу у самовисуванця Костянтина Яриніча у програмі згадується про заходи, спрямовані на забезпечення податкових стимулів для працевлаштування випускників та започаткування ними власної справи для того , щоб зупинити витік молоді за кордон. Що стосується Олександра Цертія від ПП «Батьківщина» , то  позиція партії спрямована на іпотечні кредити, мікрокредитування та працевлаштування молоді. Сам кандидат же зазначає у своїй програмі, що окрім цього прагне залучити інвестицій у місто.

У самовисуванця Тіграна Хачатряна лише в одному пункті згадується про молодь, а саме розробка системи грантів та спеціальних пільг для талановитих дітей.

Крім того, під час заходу Тігран Хачатрян, Олександр Цертій та Володимир Зайченко підписали меморандум  із асоціацією молодіжних центрів, молодіжною групою Реанімаційного пакету реформ, ГО «Аналітичний центр «Незалежна соціологічна лабораторія»» та ГО «Перспектива молоді».

Згідно з меморандумом, кандидати в нардепи сприятимуть його реалізації в межах повноважень та компетенцій нардепа, визначених Конституцією. Серед пунктів меморандуму – сприяння ухвалення закону «Про молодь», підтримка громадських організацій з податків, визнання волонтерства та молодіжних працівників, інституційна підтримка громадських організацій.

Переглядiв: 879