Лише один кропивницький виш увійшов до рейтингу «Webometrics-2019»

11.08.2019 09:30
image

Центральноукраїнський національний технічний університет увійшов до традиційного рейтингу за рівнем присутності закладів освіти в мережі «Webometrics Ranking of World's Universities». Про це повідомляє «Osvita. ua», інформує медіапортал DOZOR.

Так, результати досліджень публікуються двічі на рік: взимку та влітку.  У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, кількість завантажених на сайт файлів та інші показники.

Згідно з результатами рейтингу, найбільш присутнім у мережі українським вищим навчальним закладом є Сумський державний університет.

Друге місце посів Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, третє — Харківський національний університет ім. Каразіна.

Четверте, п'яте і шосте місця в українському рейтингу отримали Тернопільський національний економічний університет, Київський політехнічний інститут та Одеський національний університет ім. Мечнікова.

Центральноукраїнський національний технічний університет посів 81 сходину у всеукраїнському рейтингу. У світовому виш посідає 7919 місце.

 

 

Переглядiв: 3400