Лисиця, яку спіймали у Ковалівському парку, померла: у неї був сказ

08.03.2024 11:51

Лисиця, яку спіймали у Ковалівському парку, померла сьогодні, 8 березня. Після досліджень у неї підтвердили сказ. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі області, інформує медіапортал DOZOR. 

За інформацією, після перевезення тварини до Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини спеціалісти здійснили огляд лисиці та встановили в неї наявність кліщів, нервове збудження, намагання гризти неїстівні речі. При цьому зовнішніх пошкоджень або травм на тілі тварини не було.

"Лисицю помістили під нагляд у спеціальний вольєр, забезпечили водою та їжею. Однак учора ввечері стан тварини погіршився: вона відмовилася від їжі, підвищилося слиновиділення, з'явилося утруднення ковтання, пізніше розвинулася водобоязнь. Всі ці симптоми є клінічними ознаками захворювання на сказ. Ветеринарні фахівці з використанням спеціальних захисних рукавиць намагалися надати лисиці ветеринарну допомогу, аби полегшити її стан та симптоматику з використанням заспокійливих та знеболювальних препаратів.Сьогодні вранці тварина стала агресивною, не підпускала до себе, кидалася та гризла залізну огорожу вольєру. Невдовзі лисиця померла. Патологічний матеріал невідкладно передали до Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для встановлення діагнозу відповідно до клінічних ознак. Заключний результат лабораторного дослідження підтвердив, що тварина була хвора на сказ", - йдеться у повідомленні. 

Нагадуємо всім громадянам, які перебували в парку «Ковалівський» та могли мати контакт з лисицею (ослинення, подряпини, покуси тощо), про необхідність терміново звернутися до лікувального закладу для проходження курсу антирабічної вакцинації. Лише вчасне реагування може врятувати життя, адже хвороба на сказ невиліковна. 

Щодо домашніх тварин, яких утримують поблизу місця перебування лисиці чи вигулюють в парку, закликаємо їх власників негайно звернутися до ветлікарні для профілактичної вакцинації тварин, якщо цього ще не здійснили. Вакцина є БЕЗКОШТОВНОЮ і наявна в достатній кількості.Контакти державних ветеринарних установ області - http://surl.li/qvgll

Переглядiв: 478