Лісівники Кіровоградщини долучилися до Дня довкілля (ФОТО)

18.04.2022 07:39
image

Лісівники Кіровоградщини долучилися до Дня довкілля. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 

На території Голованівського лісгоспу провели впорядкування місць відпочинку та рекреаційних пунктів, висадили 1000 сажанців дуба звичайного на площі 0, 5 га, а також облаштували благоустрій лісництв та прилеглих територій. 

На території ДП «Оникіївський лісгосп» було проведено озелененнятериторії садиби лісгоспу. Всі вісім лісництв провели прибирання територій біля адміністративних будівель. Проведено розчищення джерела в урочищі «Лазкове» Торговицького лісництва. Здійснили прибирання шістьох місць відпочинку на загальній площі 1,16 га. Висадили 15 дерев та 40 різноманітних кущів на території лісництв. Прибрали сміття вздовж лісових урочищ, що примикають до автошляху Кропивницький-Умань та Кропивницький-Олександрівка. Було поновлено білборди у кількості 11 шт., які, в основному, мають патріотичну тематику.

 У Долинському лісгоспі пройшла висадка дерев у прилеглих до контори лісництв територій. Разом з дітьми місцевих шкіл висадили кілька видів горобини у загальній кількості – 20 шт. У природно-заповідних об’єктах разом з дітьми проведено прибирання. У лісництвах провели доповнення шкілок липою в кількості 130 шт.

У Чорноліському лісгоспі долучились до заходів працівники 11 структурних підрозділів (10 лісництв і нижній склад). Проведено прибирання на 5 рекреаційних пунктах, облаштовано благоустрій прилеглих до контор територій площею 3 га. Створено 2 га захисних насаджень в Онуфріївському лісництві, де висадили близько 9 тис саджанців. Надано садивний матеріал 50 саджанців дуба північного та взято участь у створенні алеї слави міст-героїв в м. Знам'янка за участю вимушених переселенців. 120 беріз надано для семи шкіл Знам' янської міської отг., 300 саджанців Пантазіївському старостату, 50 дерев для БДЮТ. Висадили з містянами і учнівською молоддю міста 250 дерев у міському парку відпочинку. Зібрали і вивезли 7 кубічних метрів сміття з лісових масивів. Загальна кількість залучених до заходу осіб – 178, з них 15 переселенці, 87 учнівська молодь. Решта – лісова охорона та представники органів місцевого самоврядування.

На території дендрологічного парку «Веселі Боковеньки» висаджено 100 молодих дерев та кущів. 70 кущів спіреї Вангутта будуть прикрашати набережну вздовж річки Боковенька. Біогрупи насаджень парку доповнилися  молодими саджанцями дуба, клена, ясеня, бархата амурського, кизилу та ірги. Доглянуто за 0.2 га квітників в парковій частині, проведено благоустрій до ріжкової мережі парку. 

Працівниками КОУЛМГ проведено заходи щодо облаштування благоустрою біля території адміністративної будівлі управління. Клумби та доріжки очищено від сміття, на відведених місцях для озеленення території висаджено кілька видів декоративних рослин та дерев у кількості 15 штук.

image
image
Переглядiв: 692