Лісівники Кіровоградщини готуються до зимової підгодівлі диких тварин

28.11.2018 08:03

На території мисливських угідь області  лісівники  подбали про заготівлю кормів для підгодівлі диких тварин. Про це медіапорталу DOZOR повідомили обласному управлінні лісового господарства.

Так, лісівники заготовили 21 т сіна, 18 т коренеплодів, 1 900 штук віників кормових і 5 650 кг солі, які викладатимуться в місцях підгодівлі диких звірів по мірі їх поїдання.  У мисливських угіддях створили нові годівниці та солонці для дичини, провели ремонт раніше збудованих споруд.

За інформацією, мисливська фауна Кіровоградщини представлена такими видами тварин, як козуля, заєць-русак, кабан, олені благородний і плямистий, лисиця і т. ін. Робота єгерської служби лісгоспів направлена на забезпечення достатньої природної кормової бази та охорону угідь від шкідливих тварин і браконьєрів.  

Основне навантаження по виконанню комплексу заходів щодо охорони й збільшення чисельності диких тварин у природних умовах покладається на єгерів, які у складі  дев’яти чоловік обслуговують територію мисливських угідь площею 47,6 тис. га.

image
Переглядiв: 1029