Лісівники Кіровоградщини розпочали осінню лісопосадкову кампанію

17.10.2022 10:36

Лісівники Кіровоградщини розпочали осінню лісопосадкову кампанію. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Так, держлісгоспи області запланували восени створити лісові культури на площі 66 га, в тому числі близько 55 га – захисних насаджень. Наразі створили 12 га нових лісів. Всього з початку року виконали робіт з відтворення лісів на площі більше 190 га, в тому числі створено захисних лісонасаджень 72 га.

Також проводиться підготовка ґрунту на площах, де ліси створюватимуть весною 2023 року. Так, під культури наступного року наразі підготовлено 10 га площі. Всього заплановано підготувати ґрунту загальною площею 60 га.

Для проведення наступних лісокультурних кампаній у лісогосподарських підприємствах заготовлюється лісове насіння. Станом на сьогодні його зібрано 31,2 тонни. Зокрема, жолудів дуба звичайного, який є основною лісоутворюючою породою в Кіровоградській області, заготовлено понад 29 тонн.

Активно триває реалізація декоративного посадкового матеріалу. Лісогосподарські підприємства реалізували з початку року близько 17 тисяч штук саджанців декоративних рослин на загальну суму 1,6 млн. грн., в тому числі за осінній період отримано надходжень на суму більше 565 тис. грн.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 564