Майже 60 мільйонів гривень передбачив UNICEF на підтримку Кіровоградської області

01.12.2022 15:59

Майже 60 мільйонів гривень у рамках реалізації проєкту підтримки українців, що постраждали внаслідок війни, передбачив UNICEF на втілення гуманітарних програм у Кіровоградській області. Про це інформує прес-служба обласної ради, передає медіапортал DOZOR. 

Голова обласної ради Сергій Шульга подякував регіональному представництву UNICEF за співпрацю. Про це  під час зустрічі сьогодні, 1 грудня.

«Ваш внесок неоціненний. Я бачу, як ви допомагаєте родинам вимушених переселенців, дітям, нашим закладам охорони здоров‘я, закладам соціального спрямування. Як створюєте центри адаптації. Окремо висловлюю подяку за систематичну підтримку нашого обласного підприємства «Дніпро-Кіровоград». У критичній ситуації обладнання, яке ви надали, допомогло забезпечити відновлення водопостачання та підвіз води людям. Зараз ми працюємо над проєктом, покликаним поліпшити якість питної води більш як 10 тисячам жителів однієї з громад регіону. Ваша участь, а також участь партнерського благодійного фонду «Безпечне майбутнє» значно пришвидшить його реалізацію», - зазначив Сергій Шульга.

Гуманітарну місію UNICEF на Кіровоградщині, як і загалом в Україні, розпочав у березні.

«Нам приємна така оцінка роботи. Ми і надалі готові опікуватися українцями, що постраждали внаслідок війни. Ми працюємо за кількома десятками напрямків у межах нашого проєкту. На його реалізацію в регіоні передбачили 59 мільйонів гривень. Також залучили в Кіровоградську область більше 430 тон гуманітарних вантажів включаючи дитячий одяг, набори гігієни, медичне обладнання, обігрівачі, воду та інші необхідні матеріали. Понад 8 тисяч сімей отримали грошову допомогу на більш як 8 мільйонів доларів», - повідомила керівниця програм UNICEF у Кіровоградській області Тетяна Федоренко.

Як уже повідомлялося, Кіровоградщина отримала 22 тонни гуманітарного вантажу від американського благодійного фонду «Help Heroes Of Ukraine».

Переглядiв: 1227