Майже півсотні кіровоградських аптек видають безкоштовні ліки

25.04.2017 07:46
image

У обласному центрі 41 аптека, яка залучена до державної програми «Доступні ліки»,  видає безкоштовні ліки або ліки з незначною доплатою.  Про це під час прес-конференції повідомила начальник міського управління охорони здоров'я Оксана Макарук, сьогодні, 25 квітня, інформує DOZOR.

За словами чиновника, суть програми полягає у відшкодувані найменувань 157 лікарських препаратів, які необхідні хворим на серцево-судині захворювання, цукровий діабет 2 типу та брохіальну астму. Безкоштовно хворі можуть отримати 25 найменувань лікарських засобів.

«Якщо у аптеці немає препарата, який є в реєстрі, не треба казати, що програма не працює. Можливо, він просто закінчився. Треба або почекати, або звернутися до іншої аптеки, яка бере участь у програмі. Безкоштовні ліки можна отримати не в усіх аптеках, а лише в аптечних пунктах, де є наліпка (логотип) «Доступні ліки». Рецепт діє місяць», - повідомила начальник управління охорони здоров'я Оксана Макарук.

На реалізацію проекту «Доступні ліки» місту виділили 3 мільйони гривень. 

За інформацією, з 6 квітня було виписано 5 000 рецептів на 80 000 гривень. Як заявила Оксана Макарук, двічі на місяць аптеки здають реєстри пацієнтів, які розраховуються через медичні заклади. Також на сайті управління розміщена карта з відмітками про усі аптеки, які беруть участь у програмі. Крім цього, МОЗ визначив граничні надбавки в аптеках на ліки, які потребують доплати, а саме аптеки можуть додати 10% транспортної надбавки, 15% торгівельної надбавки та 7% ПДВ.

 

Переглядiв: 858