Малечу – на морські пляжі: у Кропивницькому фундація «Мрія» відправила першу групу дітей загиблих захисників на відпочинок до Греції (ФОТО)

23.06.2023 20:30

Регіональне відділення Благодійної організації «Українська фундація «Мрія» здійснило бажання дітей з Кропивницького – відпочинок. Група з 11 осіб відправилася до Греції вночі, 22 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Очільниця регіонального відділення Благодійної організації Українська фундація «Мрія» Марина Юденко каже: одразу після запуску «Мрії» на Кіровоградщині  почалася робота над тим, аби надати можливість дітям відпочити та оздоровитися. Наразі є низка варіантів відпочину як в Україні, так і за кордоном. І вчора перша група відправилася у подорож.

«Вчора було сформовано групу з Кропивницького – 5 мам та щестеро діток, які поїхали на відпочинок до Греції. Тривалість відпочинку 10 днів, враховуючи дорогу. Фундація «Мрія» забезпечила транспорт, проживання та харчування. Фонд обов’язково контролює як відпочивають діти. Є супроводжуючий, який слідкує, щоб у них були належні умови, відповідно до домовленостей. Якщо ми говоримо про відпочинок за кордоном, то у ньому беруть участь мами і діти. Обмежень у віку дітей немає. Якщо ми говоримо про відпочинок в Україні, то  ми маємо можливість надавати дитячі оздоровчі табори вікові групи  від 7-8 до 16 років», - розповіла Марина Юденко.

Під час відпочинку в дитячих оздоровчих таборах в Україні їх відвідує представник фундації, який перевіряє стан закладів та комфортність відпочинку. Фундація «Мрія» нині співпрацює з низкою оздоровчих закладів в Україні та за її межами і географія цих закладів постійно збільшується.

«Якщо у поїздці бере участь група з нашої області, ми організовуємо оформлення пакетів документів, забезпечуємо транспортом, контактуємо з мамами, щоб у разі виникнення будь-яких недоліків, оперативно їх виправляти. Словом, ми супроводжуємо родини від моменту їхнього збору на відпочинок, до повернення додому. І зараз ми працюємо над формуванням наступної групи, яка поїде на відпочинок. Це може бути група для поїздки за кордон або ж заклад у нашій державі», - пояснює Марина Юденко.

Очільниця регіонального відділення Благодійної організації Українська фундація «Мрія» Марина Юденко констатує: потрапити у групу на літній відпочинок просто. Для цього необхідно заповнити онлайн-форму, надати відповіді на питання в анкеті і після цього вона потрапить до автоматизованої бази «Мрії». Після цього представники фундації починають контактувати з родинами та обирати найбільш прийнятний варіант відпочинку.

Одна з матусь, яка вже відправилася на відпочинок у Грецію разом зі своїм сином Віталіна Кожокар каже: відпочинок для дітей дуже важливий, надто – для дітей, які переживають стрес під час війни. Її ж син втратив на війні батька.

«Ми познайомилися з «Мрією» не так давно, буквально декілька місяців тому, але дуже задоволені тим, що у нас є можливість відпочити з дитиною. Звісно, поїздка  дається досить складно, хотілося б поїхати разом з чоловіком. Але мій чоловік загинув торік на війні. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ми з дитиною нікуди не виїжджали, власне, я б сама не хотіла нікуди їхати, але моїй дитині відпочинок просто необхідний», - зазначила дружина загиблого військового Віталіна.

Довідково:

«Мрія» - благодійна організація, яку створила парамедик Юлія Паєвська, більш відома українцям та усьому світу як Тайра.

Юлія Георгіївна Паєвська (псевдо: «Тайра», «Габрієл»; нар. 19 грудня 1968Київ) — українська військовослужбовиця, парамедик, волонтерка та доброволиця; командирка підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го війського мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнерка, президентка федерації айкідо «Мутокукай-Україна».

Детальніше про «Благодійну організацію – «Українська фундація «Мрія» можна дізнатися на сторінках у соцмережі Фейсбук: https://www.facebook.com/mriya.foundationhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100092731576183

Переглядiв: 2236