Матір однорічної дівчинки, яка вилила на себе чашку з кип’ятком, звинувачує у її смерті медиків обласних лікарень Кіровограда

24.07.2017 14:36
image

Ірина Вдовиченко, жителька села Торговиця Новоархангельського району, два тижні тому втратила свою доньку Вікторію, якій було 1,1 рік. Дівчинка лікувалася у двох медзакладах Кіровограда. Матір звинувачує у смерті дитини медиків і звернулася до журналістів задля оприлюднення ситуації.

 «Вікуся вилила на себе чашку з кип’яченою водою. Ми відразу відвезли її до ЦРЛ, потім там викликали реанімацію з Кіровограда. Її забрали та повезли до дитячої обласної лікарні. Це було у вівторок, 4 липня.  У середу Віку повезли до обласної лікарні в опікове відділення. Там визначили, що опіками уражені 20% тіла – ручка, шия і трохи грудної клітини.  Дитині пересадили шкіру. Віка почала добре їсти, пити. Нормально ходила до туалету. Пізніше їй почали капати плазму і після цього дитині різко стало гірше. Збільшився животик, вона почала рідше ходити до туалету. Я завжди була поруч, носила її на перев’язки. У  четвер вона схилила голову на ліжко і я почала бити на сполох та казала лікарям, щоб вони щось робили, якось її рятували. У п’ятницю до нас приїхав її тато, вона гралася і все було добре. Того ж дня Вікусі стало зовсім погано. Вона взагалі не спала. Ми цілий день і цілу ніч ходили з нею по коридору. У суботу лікарі обласної лікарні повезли малюка в реанімацію дитячої обласної лікарні», - розповідає Ірина.

Ірина Вдовиченко каже, що лише у суботу у її дитини виявили «кишкову непрохідність».

«Дитину знову відправили до реанімаційного відділення, знову робили рентген та крапельниці. Знову почали вводити плазму, капати кров. Лікарі детально не казали, що з нею, тільки давали список препаратів, які треба купити. Лікар сказав, що операція не потрібна, треба просто лікувати. Вона була в реанімації. Мене пускали туди лише на хвилину-дві, просто побачити та поцілувати. Віка померла у 1:15 ночі у вівторок, 11 липня. Я про це не знала до дня, коли мене запросили до відділення та повідомили про це. Я почала питати, чому, що з нею сталося? Лікарі сказали, що в неї зупинилося серце. Потім її тіло направили у селище Нове, де роблять судмедекспертизу. Найбільше мене вразило, що в історії хвороби написали, що дитина померла від нещасного випадку вдома та від опіків. Також написали, що у неї була пневмонія, хоча нам такого діагнозу за весь час ніхто не ставив», - стверджує Ірина Вдовиченко.

Батьки померлої Віки звинувачують у смерті їхньої доньки медиків опікового відділення Кіровоградської обласної лікарні та медиків Кіровоградської обласної дитячої лікарні. Наразі  звернулися до юриста та з відповідними заявами - до правоохоронців.

«Ми поховали Вікусю. Це велике горе. Дитина була довгоочікуваною. Коли пішли у сільраду робити свідоцтво про смерть, нам повідомили, що приїжджали напередодні поліцейські, які вимагали зробити довідку про те, що загибла дитина проживала у неблагополучній родині. Їм такої довідки не надали - у мене працюючий чоловік та ще двоє синів. Зараз ми звернулися з заявою до обласної прокуратури. І якщо не вийде добитися правди тут, то поїдемо в Київ, щоб покарати тих, хто губить наших дітей»,  - говорить мама померлої дівчинки.

Головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Лариса Андреєва  у коментарі сайту DOZOR зазначила наступне:

«У нас ця дитина лікувалася в опіковому відділенні. Ця дитина спочатку поступила в дитячу обласну лікарню, де її капали. Потім для того, щоб лікувати опіки, її направили до нас. Дитина пробула у нас протягом двох діб. Оскільки у нас немає лікарів-педіатрів, то потім ми направили дівчинку у дитячу обласну лікарню. Коли наша лікар помітила, що у дитини стан погіршився, вона особисто відвезла її до дитячої лікарні, де дитина померла. Пізніше я зв’язалася з лікарями і дізналася, що у дитини була миттєва  форма сепсису. На жаль, дитинка померла», - прокоментувала Лариса Андреєва.

У Кіровоградській  дитячій обласній лікарні зазначили, що зараз усі документи щодо померлої дитини знаходяться на судово-медичній експертизі.

«Факт смерті дитини дійсно мав місце. Зараз не можу офіційно коментувати причину смерті дитини, оскільки усі документи, в тому числі історія хвороби, знаходяться на судово-медичній експертизі. Надалі буде проведено розслідування за участю комісії, де будуть надані висновки щодо причини смерті», - повідомив у коментарі сайту DOZOR заступник головного лікаря з хірургічної частини Кіровоградської дитячої обласної лікарні Михайло Ліщиновський.

Фото Олександра Вдовиченка

Переглядiв: 8091