"Махінації" під час ремонту лікарні: екс-начальнику управління містобудування повідомили про підозру

28.02.2024 14:21

Колишньому начальнику управління містобудування Кіровоградської ОДА повідомили про підозру у махінаціях з бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію приймального відділення Світловодської ЦРЛ. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Так, екс-посадовцю повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 КК України).За даними слідства між управлінням ОДА, яке очолював підозрюваний, та товариством у 2020 році укладено договір на ремонтні роботи Світловодської центральної районної лікарні.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, в інтересах підрядника робіт посвідчив та видав завідомо неправдиві офіційні документи - акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично підрядником не були виконані, але оплачені за бюджетний кошт.

У результаті протиправних дій державі спричинено збитки на понад 870 тис гривень.

Наразі досудове розслідування стосовно недобросовісного підрядника завершено, обвинувачений та його захисник знайомляться з матеріалами справи. Що ж стосується колишнього посадовця ОДА, відзначимо, що він є фігурантом ще низки кримінальних проваджень, де проходить підозрюваним та обвинуваченим у службовій недбалості та розтраті бюджетних коштів.

Переглядiв: 281