Маю право працювати: Ресторатори мітингують на головній площі Кропивницького (ФОТО)

11.11.2020 10:09
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану місцеві ресторатори разом з працівниками мітингують проти скасування обмежень на роботу закладів громадського харчування сьогодні, 11 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі у акції #Маюправопрацювати долучилися більше десятка закладів громадського харчування – кафе, ресторанів. Власники та працівники закладів переконані: обмеження, які створили під час першої хвилі карантину, вони пережили складно. Втім можливі обмеження, які можуть ввести вже зараз, загрожують закладам реальним закриттям. Мова йде про вимогу до закладів працювати до 22:00.

image
image
image
image
image
«Ми вкрай незадоволені, тому що обмеження, які нам хочуть створити – це ніби відрізати по шматочку собаці хвіст. Вони дивляться, нам боляче. Тому ми і вийшли, щоб нас побачили і зрозуміли, що ми – одна з великих частин українського бізнесу, яка дає доходи державі і годує велику кількість родин. І нас закривати, вважати нас ворогами? Ми не розуміємо, чому. Вочевидь, наш Уряд вважає, що ми небезпечні, адже у наших закладах люди знімають маски, щоб поїсти. Іншої причини ми не бачимо. Ми спостерігаємо за Європою, саме там запровадили карантин вихідного дня. Але бачимо речі поверхневі, популістські, адже Європа допомагає підприємцям, а ми – лише забороняємо. Нам теж треба жити і працювати», - поділився з медіапорталом DOZOR власник закладів «DVA Coffee» та «Фима, иди кушать Віктор Душак.

За словами власника закладів «Ваніль» та кафе «Театральне» Володимира Кравчук, впоратися з наслідками весняних заборон було складно. Працівників закладів не звільняли, довелося зменшити заробітну плату, сам підприємець заробітку жодного не мав. Тож зараз зачиняти заклади громадського харчування – недоцільно.

image
image
image
image
«Це неправильно – закривати заклади громадського харчування у вихідні дні. З двох причини: перше, підприємства громадського харчування в основному і заробляють у вихідні дні, по-друге, якщо створюють такі умови, при яких вимагають, щоб ми закрилися, то в такому разі держава має попіклуватися про найнятий нами персонал, їх фінансовий стан і про стан підприємців також. Адже нам податки ніхто не скасовує. Ще одне недоцільне обмеження – коли нас зобов’язали працювати до 22:00. Адже концентрація людей після цього часу стає меншою, ніж у вечірній час 18-19:00. Що стосується підприємств, які працюють в нічний час – це взагалі фікція або спроба поставити людей на коліна», - зазначив підприємець, констатувавши, що нічні супермаркети не зачинятимуть, хоча в цей час там проходить значно більша кількість людей, ніж у закладах громадського харчування.

Нині підприємці очікують на спілкування з головою Кіровоградської ОДА Андрієм Назаренком.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3359