Медпрацівники влаштували мирну акцію на головній площі Кропивницького

19.12.2019 09:03
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану близько десятка медпрацівників влаштували мирну акцію через низькі заробітні плати сьогодні, 19 грудня. Про це повідомляє медіапортал  DOZOR.

Так, поштовхом до початку акції, яка є всеукраїнською,  стало звернення медсестри з Київщини Ніни Козловської у соцмережі Фейсбук. Жінка розповіла про реальні проблеми в сфері медицини. Кропивницькі медичні працівники долучилися до даної акції, яка проводиться у низці міст України.  І хоча медики знайшли в собі сміливість вийти на площу з вимогами, фотографуватися все ж відмовилися.

«Ми звертаємося до нашої влади, до всіх. Проблема з низькими зарплатами медсестер існує завжди. На даний момент я не працюю за спеціальністю саме через низьку зарплатню. Нереально вижити на півтори тисячі авансу і півтори тисячі заробітної плати», - зазначила колишній медпрацівник Віталія Каюда.
«Не можна ні себе, ні дитину, ні близьких забезпечити. А про комунальні послуги і говорити нічого. Саме через це ми приєдналися до акції», - зазначає медпрацівник Тетяна.

Головні вимоги медиків – підвищення окладів молодшому медперсоналу - до 8 000 гривень, середньому медперсоналу - 16 000 гривень, лікарям - до 27 000 гривень.

Всі надбавки (категорії, стаж, складність і напруженість, шкідливі умови роботи і т.д.) - не скасовувати. Медпрацівники вимагають повернути дольову  пенсію (25 років медичного стажу).  Пенсія має бути не меншою за мінімальну зарплату. Також працівники вимагали припинити скорочення медзакладів та медичних працівників.

image
Переглядiв: 2640