Медзаклади Кропивницького отримали засоби спецзахисту, закуплені підприємцями (ФОТО)

07.04.2020 10:13
image

Низка лікувальних закладів Кропивницького отримали повноцінні комплекти з противірусними засобами спецзахисту за кошти, які збирали представники місцевого бізнесу. 

Так, до акції з збору коштів долучилися мережа місцевих супермаркетів «Файно маркет», ТОВ «Східні ласощі», ТОВ «Ласка», ПП «Фабрика заморожених продуктів», автосалон «Volkswagen», ТДВ «Інтерресурси», ПП «Петренко», мережа супермаркетів АТБ та  адвокатська компанія «Мягкий та партнери». Підприємці придбали 300 комплектів противірусних костюмів для захисту медиків.

За інформацією,  даний засіб спецзахисту створений зі щільного матеріалу та є багаторазовим. Костюм після стерилізації можна використовувати повторно після контакту з людиною, у якої підозрюють інфекційну хворобу – коронавірус. Крім захисного костюму, в комплект входять також бахіли, захисні окуляри, рукавички та памперс. Також благодійники доставили антисептичні засоби для дезінфекції приміщень, рук лікарів та обладнання.

image

За словами головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня швидкої медичної допомоги м. Кропивницького» Руслана Іванова, завдяки такій допомозі лікарня має у своєму розпорядженні 50 таких комплектів.

«Меценатство у всі часи було благородною справою. Хочу висловити слова подяки усім фірмам за те, що в наш складний час боротьби з коронавірусною інфекцією дані костюми були доставлені до нашої лікарні. Ми не є закладом інтенсивного лікування хворих на коронавірус, але ми будемо контактувати з пацієнтами, в яких буде гостра хірургічна патологія та супутня патологія – коронавірусна інфекція. Для захисту лікарів та якісного надання допомоги ці противірусні костюми є необхідними. Я щиро хочу подякувати всім меценатам, бажаю, щоб ваше добро повернулося до вас сторицею. Дякую від себе особисто та від всього колективу, а вашим підприємствам бажаю процвітання!» - дякує директор комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня швидкої медичної допомоги м. Кропивницького» Руслан Іванов.
image

Загалом комплекти зі спецзасобами отримали Центральна міська лікарня, яка є опорним закладом під час пандемії, Кіровоградська обласна лікарня, спецзагони управління Служби безпеки України у Кіровоградській області, центр екстреної медичної допомоги та медицини  катастроф у Кіровоградській області та міський пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня у Кропивницькому.

 

Переглядiв: 3346