Мережа місцевих супермаркетів сплатила близько 50 мільйонів до бюджету Кропивницького

20.02.2020 11:18
image

Майже 50 мільйонів гривень сплатила мережа місцевих супермаркетів «Файно маркет» до бюджету Кропивницького у 2019 році. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у адміністрації закладу.

Для прикладу, з 2017 по 2019 роки на капітальний ремонт доріг Кропивницького з бюджету міста виділили аналогічну суму. З 50 мільйонів гривень, які компанія сплатила до міської казни, понад 26 мільйонів –  акцизний податок. Ці гроші фінансове управління міської ради розподіляє на різні видатки. Частина йде на виплату зарплат працівникам бюджетних підприємств, установ і організацій. Частину спрямовують на ремонт доріг.

Наприклад, торік капітально відремонтували дорожнє покриття на вулиці Кропивницького, на це з міського бюджету виділили майже 6 мільйонів гривень, а ще відремонтували Полтавський міст майже за 10 мільйонів гривень, зазначаюсь у адміністрації мережі супермаркетів.

«Файно маркет» сплатив понад 22 мільйони гривень податку на доходи з фізичних осіб. Це третина від витраченої суми на реконструкцію арки на вулиці Ельворті, наводять приклад у мережі супермаркетів.

image
Понад 400 тисяч гривень – це сума, яку компанія «Файно маркет» сплатила до бюджету обласного центру по іншим видам податків. Ці гроші могли стати складовою витрат на ремонт спортивної зали у школі №29, який обійшовся місту у понад мільйон гривень.

Варто зазначити, що головний офіс компанії «Файно маркет» знаходиться у Кропивницькому, тому податки вона сплачує до міського бюджету. Як відомо, низка   інших мереж супермаркетів наповнює бюджети інших міст.

За інформацією, у Кропивницькому і Кіровоградській області  нараховується більше 80 магазинів «Файно маркет».

«Обираючи один з них, ви обираєте розвиток інфраструктури рідного міста – встановлення нових дитячих майданчиків, придбання сучасного медичного обладнання для лікарень і поліклінік, будівництво житлових комплексів тощо. Робіть правильний вибір», - звертаються до містян у адміністрації мережі.

 

 

Переглядiв: 1051