Мешканці Кіровоградської області викликають швидку допомогу частіше, ніж в інших областях – опитування

12.01.2018 16:02

36% мешканців Кіровоградської та інших областей центру України в минулому році викликали бригаду швидкої медичної допомоги, більшість з них залишились задоволеними. Про це свідчать результати опитування соціологічного центру «Рейтинг», його результати були оприлюднені днями. Про це  повідомили сайту DOZOR  на телеканалі.

Згідно даних опитування, мешканці Кіровоградської та інших областей центральної України викликають команду швидкої допомоги частіше, ніж в інших областях. На другому місці за кількістю викликів екстреної бригади медиків – жителі південних регіонів України, 33% з опитаних в цих областях потребували допомоги команди екстреної медичної допомоги. За ними слідують мешканці східних регіонів (29%). Найрідше «швидку» викликають жителі західних областей (27%).

Найчастіше за допомогою в «швидку» звертаються жителі міст (34%), з числа сільських жителів бригаду медиків викликали 28% опитаних. Телефон 103 найчастіше набирають люди старше 51 року (35%), рідше люди у віці 36-50 років (31%) і 18-35 років (29%).

При цьому 66% тих, хто викликав карету «швидкої» у Кіровоградській області, сказали, що залишилися задоволені рівнем професіоналізму і якістю наданих послуг. Це найнижчий показник серед регіонів. На сході України якістю роботи лікарів «швидкої» задоволений 71% опитаних, на заході – 75% і 79% на півдні.

Разом з тим, 43% опитаних в цілому по Україні сказали, що за два останні роки якість державних медичних послуг погіршилась. 38% вважають, що їх якість не змінилась, а 11% побачили їх покращення.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 23 листопада – 4 грудня 2017. Методом особистого інтерв'ю було опитано 1200 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 2,8%.

Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»

image
image
Переглядiв: 1465