Міністр охорони здоров’я прокоментував напад уродженця Кіровоградщини на медиків «швидкої»

22.12.2020 12:22

Після нападу уродженця Олександрії Кіровоградської області на двох медиків у столиці МОЗ запропонувало надавати «швидким» супровід поліції. Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу сьогодні, 22 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, Максим Степанов зосередив увагу на ситуації, у якій уродженець Кіровоградщини напав на бригаду екстреної медичної допомоги.  

«Почати хотів би з історії, яка сколихнула всю мережу і дуже сильно обурила мене. за даними Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва 20 грудня ввечері в Києві вже вкотре на бригаду екстреної медичної допомоги під час виклику був здійснений напад. Постраждало дві жінки - фельдшер 24 років та медична сестра 63 років. Це був пацієнт з підозрою на алкогольне сп’яніння, у стані агресії побив їх», - розповів Степанов.

За словами Степанова, чоловік силою виштовхнув фельдшера з машини та штовхнув медсестру. У результаті цього перша жінка отримала закритий перелом лівої гомілки із зміщенням, а друга - закриту травму лівого колінного суглобу. Обидва медичних працівника госпіталізовано до травматологічного відділення.

«Мені здається, що такі речі повністю неприпустимі. Лікар не може відмовитися від надання медичної допомоги. Мені здається для медичних працівників в таких ситуаціях повинен бути наданий статус, який є наприклад у журналістів або у інших службовців щодо виконання своїх обов’язків. Я вважаю, що покарання за напад на медичних працівників повинно дуже суворо каратися. Відповідні зміни до законодавства вже розроблено і є в ВР. Дуже розраховуємо на прийняття цього проекту», - додав глава МОЗ.

Як раніше повідомляв DOZOR, у столиці затримали 23-річного уродженця Олександрії, який напав на медпрацівників "швидкої" 20 грудня.

Переглядiв: 784