Міськрада третій рік знайомиться з електронними квитками в інших містах

20.03.2019 12:22
image

В обласному центрі міськрада вже третій рік продовжує ознайомлюватися та розглядати варіанти впровадження системи розрахунків «Електронний квиток», не дивлячись на обіцянку запровадити безготівковий розрахунок торік. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як відомо, 17 січня 2017 року Верховна Рада прийняла законопроект, яким впроваджується автоматизована система обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Того ж року міський голова Андрій Райкович доручив управлінню розвитку транспорту та зв’язку втілити впровадження системи. А вже наступного року, коли постало питання про монетизацію пільгового проїзду, у міськраді запевняли, що ідеальним варіантом є впровадження безготівкової форми оплати у транспорті.

«Запровадження системи «Електронний квиток» планується запустити цього року. Для цього куплять електронні валідатори для комунального транспорту, який коштує від 500 гривень до 1300 євро», - обіцяли у мерії.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до заступника міського голови Олександра Вергуна. За його словами, у міськраді продовжують ознайомлюватися з послугою.

«Ознайомлюємося із продуктами, які пропонують компанії. Точного терміну розгляду питання та впровадження немає. Наразі ми аналізуємо роботу електронних квитків у інших містах, зокрема, Житомирі та Києві, яка триває з 2017 року. Там невідмінений готівковий розрахунок і працює дві системи, тому що пасажири не готові повністю перейти на безготівковий розрахунок. Тож, на жаль, не так добре воно приживається, як хотілося б», - прокоментував Вергун.
«Я думаю, судячи з темпів розвитку електроніки, ми до такої форми розрахунку стовідсотково дійдемо, а ось коли – питання часу. Як тільки буде якийсь напрацьований нормальний варіант та перспективи того, що він дійсно працюватиме, тоді ми його впроваджуватимемо», - додав заступник міського голови.

Вергун стверджує, що розпочинати вводити електронні квитки будуть у міському комунальному підприємстві «Електротранс» та, можливо, перевізники також долучатимуться до нововведення. Утім, у той час, як в нашому обласному центрі досі вивчають варіанти запровадження, у низці міст, зокрема, в  Тернополі, Білій Церкві, Мукачево система «електронний квиток» вже працює. Так, у Тернополі система  сьогодні працює повноцінно, там діють 30 пунктів поповнення «електронних квитків».

А у Києві та Харкові «електронний квиток» поки що тестують. Також до міст, які користуються безготівковою формою оплати проїзду, незабаром має долучитися Вінниця, де вже закупили валідатори.

Фото shotam.info

Переглядiв: 767