Мисливці та рибалки пікетують Кіровоградську облраду і погрожують перекрити трасу (ФОТО)

22.12.2017 09:00
image

Перед будівлею Кіровоградської облдержадміністрації представники військово-мисливського товариства «Південь» влаштували пікет сьогодні, 22 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Кількадесят пікетувальників вимагають від облради повернути їм у користування угіддя у Світловодському районі, якими вони мають право користуватися за рішенням суду.

Ми проводимо мітинг у зв’язку з тим, що уже 7 місяців не можемо повернути наші угіддя, які належать нам 47 років, які у нас незаконно відібрали у 2012 році.

Світловодський район 34 тисячі гектарів, це угіддя, якими користувалися мисливці та рибалки збройних сил України.

«В 1997 році обласна рада надала нам угіддя у Світловодському районі - 34 тисячі гектарів на 30 років, але у 2012 році вони достроково розірвали нашу угоду і таким чином ми були позбавлені права користування нашими угіддями. Їх передали у користування громадській організації «Сапсан». Ми судилися більше 4 років, виграли, за рішенням суду рішення, які позбавляли нас земель, скасовані. Але обласна рада вже 7 місяців гальмує це питання і не віддає нам назад у користування угіддя», - розповідає один із організаторів пікету Валентин.
«Ми підготували резолюцію голові ОДА і голові облради, просимо виконувати рішення судів. Якщо не буде зрушень, ми перекриємо шлях Дніпропетровськ-Київ та Знам’янка-Кіровоград. Будемо пікетувати, іншого виходу у нас немає», - зазначив Валентин.

За інформацією ЗМІ, засновниками ГО «Товариство мисливців і рибалок «Сапсан», якому були передані у користування угіддя,  є Микола Левченко  і Олександр Яременко

image
image
image
Переглядiв: 2014