Мистецький фронт у дії: у Кропивницькому відбулася розважально-ігрова програма для дітей (ФОТОРЕПОРТАЖ)

03.07.2022 16:14

В обласній філармонії відбулася розважально-ігрова програма «Тигрик у країні казок» сьогодні, 3 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так,  артисти філармонії перетворилися на акторів, які дарували позитивні емоції маленьким гостям. За словами заступниці директора філармонії по роботі з дітьми Наталії Сафронової, діяльність колективу закладу не припинялася ні на день з початку війни в Україні.

«З початку війни ми перелаштувалися на волонтерську сферу. На базі закладу під керівництвом волонтера Олександра Косенка ми допомагаємо готувати їжу для наших захисників, а  під час війни ми дали десятки безкоштовних концертів для дітей переселенців. Це були  розважальні програми, розраховані на різні вікові категорії дітей. Вони проводилися там, де діти проживали, куди могли прийти. З 25 червня філармонія почала приймати глядачів у залі – з дотриманням усіх вимог безпеки. Під час повітряної тривоги відвідувачі залишають приміщення та проходять до укриття», - розповідає Наталія Сафронова.

Діяльність філармонії наразі досить насичена. Минулими вихідними на сцені закладу відбувся звітний концерт танцювального колективу «Карамель», під час заходу тут збирали кошти на потреби ЗСУ.  Сьогоднішній розважальний захід  створений колективом філармонії.

«Вистава «Тигрик у країні казок» створена нашими силами, організована обласною дитячою філармонією, в ній беруть участь артисти академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни», які стали акторами, а також вихованці танцювальної студії Ірини Давидяк. У нас багато ростових яскравих ляльок, наші ведучі ігротехніки теж актори. А наш соліст Олексій Козачинський – головний герой вистави. Також до вистави долучилися й інші солісти обласної філармонії, зокрема, з музичного ансамблю «Єлисавет-ретро». Усі творчі колективи та солісти об’єдналися», - ділиться Наталія Сафронова.

Наразі багато працівників закладу стали на захист України. Створити усі умови для подальшої роботи допомагає очільниця обласної філармонії Наталія Агапєєва.

«З перших днів війни вона надала нам натхнення працювати далі і перебороти свої страхи. Ми на своєму культурному фронті наближаємо перемогу України.  Це складно, але ми вміємо брати себе в руки. Ми створюємо розважальні програми для нашої малечі, адже кожен заслуговує на щасливе дитинство. Навіть у такі складні часи, як зараз. Це дуже важливо. Для дітей переселенців ми завжди маємо найкращі місця у залі філармонії. Сьогодні, крім цих діток , до нас завітали і вихованці дитячих будинків сімейного типу. Ми робимо все , аби кожна дитина мала змогу долучитися до мистецтва», - констатує заступниця директора обласної філармонії.

І хоча нині складно планувати нові заходи, в обласній філармонії планують показати нові програми. Якщо наступні вихідні будуть відносно спокійними, глядачі знову матимуть змогу відпочити за допомогою мистецтва.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 5871