Містянам презентували виставку, створену для підтримки полонених моряків (ФОТО)

02.05.2019 11:19
image

В обласному центрі до художнього музею привезли виставку «Повернення доДому» у рамках проекту з допомоги та підтримки військовополонених моряків сьогодні, 2 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, виставка присвячена підтримці моряків, які минулоріч потрапили у полон. До створення картин долучилися 24 українських художників. Вони інтерпретували морський пейзаж, на якому зображено три кораблі, що пливуть в бурхливому морі. Офіційне відкриття виставки відбулося у Києві 23 лютого. Вона вже експонувалася в Одесі, Дніпрі та Кременчуці.

«Коли готувалася ця виставка у мене водночас були відчуття радості і суму. Хотілося цю картину повісити вдома і поглядати на неї, але було страшно, що вона увесь час буде нагадувати про страшні події. Я впевнена, що наші хлопці будуть вдома і ця картина як згадка про силу, мужність, відданість і єдність. Я захотіла, щоб виставка приїхала в наше місто, тому що, на жаль, більшість не знає про ці події і про те, що вони все ще у полоні», - розповіла ініціатор відкриття виставки у Кіровограді і мати полоненого Романа Мокряка Наталя Кравченко.
image
image
image
image
image

Також відвідувачі могли придбати листівку з репродукцією картин і написати листа військовополоненим морякам. На захід також завітали учні гімназії-інтернату – школи мистецтв, школи № 30, КЗ «Карлівське НВО» та студенти медичного коледжу імені Мухіна.

«Мені приємно те, що організатори намагаються всіма способами залучити до цих подій молодь і підтримати моряків, щоб вони не втрачали надію. Мене вразила ця виставка, тому що кожна картина передає емоції з того дня. Вона торкає за серце кожного і її повинні побачити якомога більше українців. Я написала листа для того, щоб військовополонені побачили і перейняли мою віру в те, що вони все ж повернуться найближчим часом», - поділилася враженнями учениця гімназії-інтернату – школи мистецтв Наталя Безпалько.

Усі бажаючі можуть відвідати виставку у художньому музеї на третьому поверсі до 8-го травня.  

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 764