Містяни виступили проти будівництва магазину на газоні в Кропивницькому (ФОТО)

13.11.2019 15:09
image

В обласному центрі жителі мікрорайону Космонавтів протестують проти будівництва магазину в дворі  будинку 9, корпус, 2 по вулиці Попова сьогодні, 13 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Дана ділянка розміром 1000 квадратних метрів була передана у власність ще в 2010 році. В 2017 – її придбав екс-кандидат в депутати міськради Роман Сидоров. Про це дізналися місцеві мешканці, які намагалися переконати міську владу в недоцільності будівництва на газоні, зверталися до міського голови, виступали на сесії міської ради тощо. Вийти на акцію протесту сьогодні мешканців змусив той факт, що ділянку загородили, а саме на цьому місці знаходяться труби водопостачання.

«На цьому місці проходять комунікації, які постачають воду до мешканців трьох вулиць та поліклініки №5. А забудовник хоче тут будуватися, на комунікаціях. Нас ошукують, забирають землю, де граються наші діти. Забудовник запевняв, що тут немає жодних комунікацій, не будуть пиляти дерева, а зараз ми бачимо зовсім інше. Тут є комунікації, є дерево, яке не буде тут стояти, адже буде забудова», - обурюється місцевий житель Станіслав Селін.
image
image
image
image
image
image

Місцеві мешканці стверджують: декларація про початок будівництва на комунікаціях є незаконною.

«Я казав про це пану Райковичу – не доводьте, будь ласка, вирішіть це питання. У місті є господар чи мер? Вирішіть це питання не сесії, не доводьте до конфлікту людей із забудовником», - додав Селін.

У свою чергу забудовник Роман Сидоров, який прийшов на зібрання жителів, пообіцяв перенести комунікації в інше місце. За його словами, саме для цього і загородили дану територію. Сидоров запевняє, що для перенесення комунікацій вже готовий проект, який на стадії погодження у водоканалі.

«Згідно з проектом, трубу водоканалу ми будемо переносити. Будівництва на трубі не буде. Цей проект вже розроблений, тут люди переживають даремно. Ми отримали всі дозволи, ми збираємося ставити огорожу, потім переносити трубу, далі буде будівництво на своїй приватній власності», - пояснив Сидоров.

image
image
image
image

За його словами,  на даній ділянці планується будівництво магазину та медичного центру.

Тим часом, головний інженер ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Геннадій Біньковський уточнює, що даний проект ще не знаходиться на погодженні, наразі власнику надали лише техумови для використання водопостачання та водовідведення.

«Якщо вони щось загороджують (забудовник – ред.), то ми не матимемо доступ до мереж, тобто обслуговувати їх, тому я думаю, що загороджувати територію вони не мають права, поки не перенесуть комунікації. А для того, щоб їх перенести, має бути проект, який треба погоджувати у нас. Цього ще не було. До нас була тільки заява, надавався документ про право власності на цю ділянку, відповідно до закону, ми мусили видати технічні умови до наших мереж: до водопостачання та водовідведення. Тут знаходиться і наша каналізація, вони мають перенести і її», - повідомив головний інженер.

image
image

Місцеві жителі запевняють, що в будь-якому разі будуть перешкоджати забудові. Вони мають намір звернутися до органів влади та до суду для того, щоб Державна архітектурно-будівельна інспекція скасувала декларацію про будівництво.

Переглядiв: 5659