Митрополит Іоасаф привітав вірян із Різдвом Христовим

07.01.2018 08:43
image

Митрополит  Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф  привітав вірян Кіровоградщини з Різдвом Христовим.  Текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує DOZOR.

«Милістю Божою знову наступив той благословенний час, коли вся повнота Церкви святкує день пресвітлого Різдва Господа Бога і Спаса Нашого Іісуса Христа. Нині настав час оновлення нашої надії і нашого уповання, тому що «в сей день рождается от Девы в руке Держащий все творение». Сьогодні знову Свята Різдвяна ніч стає для нас живим і торжественним повторенням тієї таємничої ночі, коли звершилось незбагненне для людського розуму таїнство – народився Господь наш Іісус Христос від Пречистої Діви Марії у місті Давидовому Віфлеємі.
Справжнє чудо Різдвяної ночі полягає в тому, що Сам Неосяжний входить у світ і Сам Сокровенний стає явним і близьким для синів людських. Людина не в змозі до кінця зрозуміти, як Вічний Всемогутній Бог, Творець «всього видимого і невидимого», Котрий одягається «светом, яко ризою» і Котрий простирає «небо, яко кожу» смиренно підкоряється законам людського буття і являє Себе у беззахисному Немовляті, що потребує уваги і турботи», - говорить митрополит Іоасаф.

Вся історія людства зосереджена довкола цієї дивовижної події, що звершилася у Віфлеємській печері. Адже це не просто спомин євангельської історії. Різдво Христове – це насамперед початок нової епохи в житті людей, коли Бог, за словами апостола Павла, «у Христі примирив з Собою світ, не ставлячи людям у провину злочинів їх…», зауважує митрополит Кіровоградський і Новомиргородський.

«З почуттям особливої духовної радості ми чуємо сьогодні, як Неосяжного на небесах приймає на землі Віфлеєм, Його славословлять ангели, Йому покланяються пастирі, Його шукають з дарами волхви зі сходу. Тим більше ми, християни, повинні стати дієвими учасниками цієї священної події і пережити її у своєму серці. Нехай у кожному із нас народиться Христос, а разом з Ним і нова людина, що поступає «не по плоті, а по духу». Крокуючи назустріч Богомладенцю-Христу, очистимо нашу совість, наші почуття і думки, слова і вчинки від усього того, що заважає народженню Бога в серці кожного із нас. У цей складний час, час спотвореної моралі, ворожнечі і протистоянь, як християни ми покликані явити світу особистий приклад жертовної любові і співстраждання. Нехай у ці світлі святкові дні наше тепло і увагу відчують сироти і хворі, бездомні й одинокі, а наша, навіть найменша лепта у цій жертовній участі і діла милосердної любові хай стануть істинними дарами Новонародженому Христу».

З повним текстом послання митрополита можна ознайомитися за даним посиланням.

Читайте також:

Які вертепи підготували до Різдва собори Кіровограда (ФОТО)

Переглядiв: 1629