Митрополит Іоасаф вітає вірян Кіровоградщини з Різдвом Христовим

06.01.2019 09:39
image

Митрополит  Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф  вітає вірян Кіровоградщини з Різдвом Христовим.  Текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує медіапортал DOZOR.

"У цей урочистий день, коли мудреці, слідуючи за зіркою, поспішають до Віфлеємської печери, коли смиренні пастухи прославляють Новонароджене Богонемовля, і Ангели сповіщають велику радість, що «нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь» (Лк. 2:10-11), вітаю всіх вас з великим і радісним святом Різдва Христового! У цей день, більше двох тисяч років тому, відбулася «велика благочестя тайна: Бог явився у плоті» (1 Тим. 3:16). Не може бути в світі нічого більш таємного і чудесного, більш радісного і довгоочікуваного, ніж пришестя в світ Бога Вседержителя – джерела незліченних для нас благ. Свято Різдва Христового – це зустріч людства з Втіленим Богом. Така велика любов Божа до нас! Таке велике Його Божественне смирення! Бог сходить на землю для того, щоб спасти людську природу, виправити в нас спотворений гріхопадінням Свій образ", - говорить митрополит Іоасаф.

Як і двадцять століть тому, Різдво Христове залишається особистим святом тих, хто відкрив свої серця для Богонемовляти; тих, в кому народився Христос, хто визнає Його Творцем і Богом, і хто довірив Йому своє життя. Господь наш Іісус Христос заради нашого спасіння не посоромився тих ясел, з яких годували худобу. Творець неба і землі не обійшов холодної печери для тварин. Не посоромиться Він і нас, якщо ми без гордості і лукавства відкриємо Йому двері свого серця, зауважує митрополит Іоасаф.

"Дорогі отці, браття і сестри! Вклоняючись нині Богонемовляті Христу, будемо старанно молити Його про Церкву нашу, про державу нашу, про народ наш, щоб Він прихилив до нас милість, послав Своє небесне благословіння, зміцнив нас у вірі в Бога та вірності Церкві, зберігаючи нас у мирі й благочесті. Адже там, де мир, – там Христос, там благоговійна тиша. Нехай наші серця стануть яслами, готовими прийняти Христа, а добрі справи – дорогоцінними дарами, які ми завжди готові принести Йому". 

З повним текстом послання митрополита можна ознайомитися за даним посиланням.

 

 

Переглядiв: 866