Митрополит Іоасаф вітає вірян Кіровоградщини з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

06.01.2021 09:47
image

Митрополит  Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф  вітає вірян Кіровоградщини з Різдвом Христовим.  Текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує медіапортал DOZOR.

«За словами святителя Григорія Богослова, кожне серце віруючої людини таємничо є «віфлеємськими яслами, вмістилищем Любові Божої». І наскільки важливо нам, людям, що носять ім’я Христове, в сьогоднішній особливо нелегкий час, берегти і примножувати навколо себе цю Божественну любов, яка і сьогодні не перестає стукати в двері наших сердець, і піклуватися про те, щоб вона в нас не охолола. А яким чином вона може охолонути? Через примноження беззаконня (Мф. 24, 12).

З досвіду життя ми всі прекрасно знаємо, що якщо в сім’ї поселяється аморальність і, як наслідок, беззаконня, то це свідчення того, що там вичерпалась любов. Тоді починаються сварки, розбрат, бійки, захоплення і несправедливий розподіл майна, розділення і розпад...

На превеликий жаль, подібне відбувається сьогодні по відношенню до життя загальноцерковної сім’ї. Той, хто, будучи першим по честі, покликаний зберігати вірність і єдність в любові всіх членів Вселенської Церкви, своїми діями породив беззаконня. Полонений пристрастю гордині і чванства, керований кон’юнктурою і скороминучою вигодою, він вніс розбрат і поділ в сім’ю Православних Церков і дійшов навіть до ненависті, коли замість любові і поваги до Української Православної Церкви, її канонічного єпископату, духовенства і боголюбивого народу, заявляє, що тільки зносить і «тимчасово терпить в Україні» нашого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія».

«Хто витравлює віру в Бога у людей і відданість Православній Церкві, той закладає фундамент загального озлоблення, ворожнечі, ненависті один до одного. А хто сам вірить в Бога, послушний Церкві і кличе до цього інших, той насаджує серед людей любов, мир, радість, душевний спокій – запоруки зовнішнього успіху людського життя», -  зауважує митрополит Іоасаф.
«Глибоко переживаючи з усіма вами священну подію Різдва Христового, я щиро дякую всім, хто прислухався до нашого заклику і не залишився байдужим до стихійного лиха, що в недавньому часі спіткало наше місто. Дякую всім, хто всіма можливими способами долучається до наших прохань про допомогу нужденним, людям похилого віку, дітям-сиротам, бездомним. Це воістину живе свідчення того, що благодать Народженого Христа жива в яслах сердець наших і приносить свої плоди.
Схиляючись перед цими яслами, від щирого серця вітаю всіх вас зі світлим і спасительним празником Різдва Христового. Молитовно бажаю всім допомоги Божої у всіх добрих справах і починаннях. Нехай новонароджений в яслах Христос зміцнить наші духовні і тілесні сили, зцілить всіх немічних і скорботних, дарує всім без страху і відчаю в наші важкі дні сміливо вдивлятися в день прийдешній, і нехай кожен з нас якомога частіше чує в своєму серці радісний ангельський спів: «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління».

З повним текстом послання митрополита можна ознайомитися за даним посиланням.

Переглядiв: 737