Митрополит Іоасаф вітає вірян Кіровоградщини з Великоднем

18.04.2020 15:19
image

Митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф вітає вірян Кіровоградщини з Великоднем. Текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує медіапортал DOZOR.

«Воскресіння Христове – це не просто факт людської історії, не просто радість спогаду про щось, що було давно, але радість про найсуттєвішу реальність сьогоднішнього дня – «Іісус Христос вчора й сьогодні, і навіки Той же» (Євр. 13, 8). Нині ми є повноцінними співучасниками і свідками благословенного Воскресіння Спасителя, як свого часу апостоли і жінки-мироносиці. Так само, як вони тоді, дві тисячі років тому, так і сьогодні  ми приймаємо від Бога Його благі дари: Його Стражданням і Воскресінням ми позбавляємося «від влади гріха, прокляття і смерті» (Рим. 5, 70)
«У наш важкий і неспокійний час тільки ця блага вість про Воскресіння Христове здатна внести в життя нашого суспільства мир і злагоду, примирити ворогуючих, з'єднати розділених, наставити на шлях істинний заблукалих. Вірю, що настануть дні, коли багатостраждальна наша українська земля знову відчує всю повноту слова «мир». Але ми повинні усвідомити, що досягти цього бажаного миру можливо за умови, якщо ми звернемо до Христа свої помисли і серця, ввіримо Йому наші душі і життєвий шлях. Тому молитва за мир в нашій Батьківщині постійно звучить у всій повноті Православної Церкви, звучить вона і сьогодні в цей Великодній день, закликаючи всіх словами святкового піснеспіву: «Очистим чувствия и узрим неприступным светом воскресения Христа блистающася!
«Пасха Господня – прекрасна можливість залишити всі свари й розбіжності, пробачити образи і вилікувати рани, згадати про християнські принципи і мораль. Від щирого серця з любов'ю у Христі знову і знову поздоровляю всіх вас, дорогі брати і сестри, з великим святом Пасхи Господньої – Світлим Христовим Воскресінням і закликаю на вас Боже благословення. У ці світосяйні дні бажаю вам невичерпної благодаті Божої, радості духовної, мирного неба, мудрості і достатку у всьому, міцного здоров'я та довголіття, щоденної можливості творити добрі справи і допомагати ближнім.
«Нехай ваші серця, як сьогоднішні великодні свічки, сяють благодатним вогнем любові й турботи. Нехай сьогоднішнє великоднє світло, що засяяло всьому світу з Гробу Воскреслого Спасителя, освітлює все ваше життя, допомагаючи долати труднощі й негаразди, панічні страхи й розгубленість, хвороби і спокуси. Нехай жодна скорбота й тривога не затьмарює і не применшує нашої радості у Воскреслому Спасителі світу!»

З повним текстом послання митрополита можна ознайомитися за посиланням.

Переглядiв: 1797