Міжнародна олімпіада з інформатики: Українську команду під керівництвом випускника з Кіровоградщини визнали кращою в Європі (ФОТО)

15.08.2022 18:30

Українська команда визнана кращою у Європі за результатами міжнародної олімпіади з інформатики, яка проходила в Індонезії з 7 до 15 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, одним з керівників команди став Антон Ципко, який закінчив школу у Голованівську. У 2017 рокці він отримав «золото» у цій олімпіаді серед школярів  IOI-2017 (International Olympiad in Informatics), яка тоді відбулася у Тегерані, Іран.

Цьогоріч в олімпіаді взяли участь представники з 90 країн світу, всього було 349 учасників. Відтак збірна України стала першою в Європі, а в загальному рейтингу олімпіади стала шостою. Це – кращий результат української збірної з 2005 року.  До складу команди увійшли представники з Києва, Кременчука, Хмельницького.

Нагадаємо, одинадцятикласник з Голованівська Антон Ципко отримав «золоту» медаль на 29-й Міжнародній Олімпіаді з Інформатики серед школярів IOI-2017 (International Olympiad in Informatics), яка пройшла у Тегерані, Іран.

Читайте також екслюзивне інтерв'ю з Антоном Ципком:

17-річний геній із сільської школи на Кіровоградщині: "Золото" з міжнародної олімпіади і каліфорнійський коледж - це тільки початок

Офіційні результати олімпіади - за посиланням. 

Переглядiв: 1834