МОН не довіряє результатам опитування, яке показало, що 73% батьків Кіровоградщини за дистанційне навчання

10.08.2022 15:21

Міністерство освіти і науки України не погодилося з результатами опитування, яке проводиться на сайті освітнього омбудсмена. Зокрема, попередні результати по Кіровоградщині показали, що 73% батьків – за дистанційну форму навчання. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

У МОН зазначають, що опитування не є репрезентативними, а його підсумки не можна вважати об’єктивними з різних причин. Серед таких називають – неможливість контролювати об’єктивність даних, що надані учасниками опитування, а також ймовірно проходження опитування одним учасником нескінченну кількість разів тощо. У міністерстві повідомили, що не знають, чому офіс омбудсмена ініціював це опитування. І також у міністерстві не знають, чи витрачали на це бюджетні кошти. Крім цього, МОН попросило українців відстежувати інформацію лише за офіційними джерелами, а також обирати дослідження, проведені компетентними органами.

На сайті офісу омбудсмена вказано, що опитування триватиме до 10:00 12 серпня. Участь в  опитуванні взяли 25230 батьків здобувачів освіти, які знаходяться в Україні. З них батьки:

школярів – 89% опитаних 

вихованців закладів дошкільної освіти – 8,2%

здобувачів закладів фахової передвищої освіти -1,2% 

здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти – 0,5% 

закладів вищої освіти – 1%.

Переглядiв: 1254