Можливий підпал: У Кропивницькому другу добу долають наслідки пожежі на території сміттєзвалища (ФОТО,ВІДЕО)

27.05.2024 13:19

 Кропивницькі рятувальники працюють над ліквідацією пожежі на місцевому сміттєзвалищі, яке сталося вранці 26 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у службі порятунку.

Наразі гасіння значно ускладнюють сильні пориви вітру. Ліквідовують пожежу 17 рятувальників та 4 одиниці техніки. 

У компанії "Екостайл" повідомили, що загорання сталося на віддалених межах сміттєзвалища. Це частина території старого захоронення відходів, яка не експлуатується понад 8 років. На місце загорання одразу викликали пожежників, також були задіяні водовозки «Екостайлу».

"Станом на ранок 27 травня на сміттєзвалищі вогню немає. Оскільки погода залишається вітряною, ситуацію поки що контролюють два екіпажі ДСНС. За попередніми даними служби безпеки підприємства, причиною загорання вважають підпал. Адже з початку року у Кропивницькому фіксували масштабні навмисні дії невідомих осіб, які призвели до спалювання та вандального пошкодження близько сотні контейнерів для ТПВ. Деякі випадки навмисних дій були зафіксовані на камерах відеоспостереження мешканців міста.Компанія «Екостайл» вважає такі дії серйозною загрозою для міста через системність та масштаб наслідків, які можуть можуть мати техногенний характер. Підприємство готує звернення до відповідних служб із запитом розслідувати можливі факти диверсійних дій", - йдеться у повідомленні.  

Переглядiв: 347