На «AgroExpo» обрали переможця серед гарбузів-велетнів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27.09.2018 14:06
image

В обласному центрі в рамках масштабної агропромислової виставки на «Покровському ярмарку» відбувся конкурс «Гарбуз-велетень» сьогодні, 27 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на конкурс зареєструвалося 10 учасників. Цього року цікавинкою конкурсу став оригінально прикрашений гарбуз у вигляді козака від жителя села Шевченкове Олександра Мусієнка. Найменшою вагою гарбуз був у кіровоградки  Валентини Білоконенко - 34,1 кг, а житель Долинського району Олександр Колорецький привіз велетня на цілих  42 кіло,150 грамів. Олександрієць Василь Діброва прибув на захід з 23-кілограмовим «велетнем». Крім того, до конкурсу долучився переможець 2016 року Сергій Куценко з Олександрівського району, який цього року порадував всіх своїм 38-кілограмовим вирощеним гарбузом.

image
image
image
image
image

Переможцем конкурсу вже другий рік поспіль став житель Київської області Валерій Помазан з гарбузом вагою 43,5 кг і отримав у подарунок 32-дюймовий телевізор. Після офіційної частини господар сокирою розламав гарбуз і всі бажаючі взяли по шматочку, щоб наступного року також позмагатися у конкурсі.

«Я переповнений відчуттям гордості від того, що мені це вдалося. Я хочу виростити такого гарбуза, завдяки якому увійду до Книги Рекордів України, побивши рекорд волинян - 132 кілограми. Я займаюся професійним вирощуванням помідорів і перців. Гарбуз, який сьогодні привіз, посаджений на нашій землі і вирощувався без штучних добавок», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR переможець конкурсу Валерій Помазан.
image
image
image
image
image
image
image

Крім того, на заході спонсором виступив Київський завод шампанських вин «ANGELLI», який подарував футболки і смачні напої призерам конкурсу Ярославу Приходченко і Олександру Хомарецькому.

«Я вирощував гарбуз чотири місяці і користувався декількома секретами. Головне у вирощуванні – вчасний догляд, використовування натуральних добавок і вчасний полив. Гадаю, саме завдяки цьому мій гарбуз виріс достатньо великим. Сподіваюся, що у майбутньому матиму можливість ще раз взяти участь і розраховувати на перемогу», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Ярослав Приходченко.

Нагадаємо, що минулого року у конкурсі переміг також Валерій Помазан. Торік його гарбуз важив 46,8 кг.

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі  вшосте відкрилася масштабна агропромислова виставка «AgroExpo». У рамках виставки стартував і «Покровський ярмарок», на якому низка районів Кіровоградщини демонструють свої досягнення і особливості.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1792