На базі «Ельворті» у Кропивницькому відбудеться конкурс профмайстерності

20.11.2019 15:03

В обласному центрі на базі акціонерного товариства «Ельворті» пройде регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WoldSkills Ukraine» у суботу, 23 листопада. Про це медіа порталу DOZOR повідомили організатори заходу.

Так,  учасники змагатимуться в номінації «Токарні роботи». Обирати найкращого серед учнів та студентів буде компетентне журі та експерти з АТ «Ельворті» та ТОВ «Друкмаш-центр».

За інформацією, конкурс «WorldSkills International» - це найвідоміші та наймаштабніші в світі змагання з робітничих професій, що проводяться в 74 країнах світу серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців віком від 18 до 22 років.

Щороку WorldSkills Ukraine проходить за визначеною кількістю компетентностей: 2016-го їх було 11, 2017-го – 8,  2018-го – 7. Цьогоріч учасники вперше змагатимуться за 17-ма напрямками. Це означає, що проявити свій талант та майстерність зможуть ще більше молодих людей.

Конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. Переможці регіональних етапів зійдуться у фіналі, який відбудеться навесні 2020 року.

У цьому році до проведення першого обласного етапу долучилась і Кіровоградщина. Вже відбулися конкурси у номінаціях «Зварювальні роботи» та «Слюсарні роботи».  

Початок о 9:00. 

Переглядiв: 713