На базі Льотної академії хочуть збудувати технопарк

06.02.2020 15:00

В обласному центрі на базі Льотної академії Національного авіаційного університету планується реалізація інвестиційного проекту «Технопарку «Flight City». Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

Так, переваги обговорили під час робочого візиту заступниці голови ОДА з гуманітарних та інвестиційних питань Тетяни Волинець до вищого навчального закладу.

«За час функціонування авіаційну освіту в Льотній академії отримали понад 120 тисяч фахівців із 80-ти країні світу. Це вражає! Проте результати будуть ще кращими, коли на її базі з’явиться сучасний технопарк. Період  реалізації проекту, за попередніми даними, займатиме п’ять років, а загальний обсяг інвестицій складе 250 млн. доларів. Уявіть собі, наскільки потужний соціально-економічний ефект відіграє для Кіровоградщини розробка технопарку. Зокрема розширення можливостей для створення інноваційних розробок позитивно вплине на розвиток промисловості та бізнесу. Окрім цього, планується створення нових робочих місць», – зазначила Тетяна Волинець.

Передбачається, що проект «Технопарку «Flight City» включатиме такі напрямки, як ІТ-технології, мала авіація та екологія. У 2020 році планується проведення організаційних робіт та підготовка необхідної документації для реалізації проекту.

Переглядiв: 1186