На еродованих землях Кіровоградщини хочуть посадити ліс

16.03.2019 13:10

У кількох районах Кіровоградської області планують створити захисні лісові насадження на еродованих землях. Відповідне оголошення про тендерну закупівлю оголосив департамент екології Кіровоградської ОДА, інформує медіапортал DOZOR.

Згідно з тендерною документацією, утворення лісосмуг планується на пошкоджених землях Бобринецького, Долинського, Петрівського, Устинівського, Компаніївського, Новгородківського та Онуфріївського районів. В рамках робіт має бути дискування грунту, його культивація, висадка лісових культур, зокрема, дуба.  Загальна площа для висадки дерев складе 75,1 га.

Загальна сума коштів, яку планується виділити в рамках тендеру, складає два мільйона триста тисяч гривень. Роботи з висадки мають завершитися до кінця року.

Наразі участь у тендері вирішив взяти лише ДП Долинське лісове господарство, яке запропонувало виконати роботи за 873 991,32 гривень. Однак пропозицію відхилили, оскільки за умовами, торги можливі лише у випадку подання не менше двох тендерних пропозицій. Відтак тендер мають оголосити вдруге.

 

Переглядiв: 764