На головній площі Кіровограда презентували проект «Герої серед нас» (ВІДЕО)

03.09.2018 10:23

В обласному центрі на площі Героїв Майдану протягом фестивалю «Кропивницький 2018» презентували відеопроект «Герої серед нас». Про це під час прес-конференції повідомила автор проекту Анастасія Квятик вчора, 2 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, відеопроект включає в себе історії  16 героїв з обласного центру та області, які роблять місто кращим. Героями проекту стали учасник АТО, організатор змагань для військовослужбовців з вадами здоров’я Вадим Довгорук, поліцейський Костянтин Дульський та його пес Брайт,  водій маршрутки №155 Юрій Бурла, ініціатор створення притулку для перестарілих Євгенія Кривошапка та засновник спортивного клубу Євген Скирда та інші.  Історія кожного з учасників проекту – неповторна, але їх об’єднує натхнення та любов.

«Коли я служив в правоохоронних органах, мені подарували собаку Брайта. Йому було 1,5 роки. Спочатку він жив у мене вдома, потім я почав його брати на роботу та навчати різноманітним командам, виховував його для допомоги слідчим у пошуках. На його рахунку багато упійманих зловмисників, він знаходив також і зниклих дітей. В 2015 році розпочалася антитерористична операція, тому я спробував навчати Брайта шукати зброю та вибухівку. Ми їздили в зону АТО, ходили з ним на блокпости. Зброю і вибухівку спочатку було шукати складно, а тепер у нього все виходить. Вже п’ять років ми працюємо з ним разом», - розповів учасник відеопроекту Костянтин Дульський.

Героєм проекту став і водій маршрутки Юрій Бурла, який створює щодня в салоні авто атмосферу позитиву та лірики, читаючи вірші українських авторів. Герой проекту пояснює свою популярність любов’ю до пасажирів.

Інша героїня проекту - Євгенія Кривошапка відома добротою до людей літнього віку. Саме завдяки жінці вже не один рік створюється притулок для перестарілих людей, які мають дітей, але не отримують від них піклування.

«Насправді, мій героїзм в тому, щоб побачити проблему та почати її вирішувати. Я розпочала роботу над притулком у складний час – 2014 році. Мій проект складний тим, що притулок створюється за допомогою простих людей – пенсіонерів, вчителів, можна сказати, що це народний проект», - зазначає Кривошапка.

Герой України Вадим Довгорук також став учасником відеопроекту. Військовий попри втрату обох ніг та руки, продовжує жити та допомагає вірити у себе побратимам, які отримали складні поранення в зоні АТО.

«Ми створили цей проект разом з другом, коли перебували на реабілітації. Тоді, будучи на інвалідних візках, ми займалися спортом і подумали про те, що треба створити змагання для військових. Перші змагання ми провели у Маріуполі, згодом – у Полтаві та Харкові. У спортивних змаганнях брали участь багато військових. Чому ці змагання важливі? Тому, що багато хто, бачачи людей в інвалідному візку, висловлюють слова співчуття. Але співчувати не потрібно. Люди мають бачити, що ті, хто не мають рук або ніг, можуть все не гірше за здорових», - каже Вадим Довгорук.

Ще одним героєм відеопроекту – засновник СК «Борець» Євген Скирда, який виховав чемпіонів світу, Європи та України. Саме тут навчають бразильському джиу-джитсу, а спортсмени клубу здобули світове визнання.

«Зараз у нашому клубі тренуються більше 200 дітей. Я хочу подякувати усім за популяризацію досягнень спортсменів та спорту взагалі. На жаль, цей вид спорту не визнаний в Україні, але наші хлопці є визнаними на світовій арені», - зазначив Скирда.

Автор відео -Анастасія Квятик. Більше відео про героїв проекту можна переглянути за цим посиланням. 

Переглядiв: 1058