На головній площі Кіровограда проходить мітинг з оркестром (ФОТОФАКТ)

27.12.2017 09:22
image

На площі Героїв Майдану відбувається мітинг жителів села Мар’янівка Маловисківського району за участі оркестру сьогодні, 27 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, кількадесят селян виступають з вимогою до Кіровоградської ОДА приєднати до Мар’янівки Веселівську сільську раду. За словами голови сільради Олександра Тининики, вже кілька разів депутати подавали на розгляд голови ОДА проект рішення щодо приєднання сільрад, однак пропозиція людей ігнорується.

«На сьогоднішній день всі територіальні громади об’єднані. Але з нами нічого не можуть вирішити. Є проблеми, і на території однієї, і на території іншої сільради. Люди не бачать ніякого іншого виходу, крім об’єднання, оскільки треба, щоб дітям з Веселівки було зручно добиратися до школи, до дитячого садочка. Залишилося зробити лише один крок – адміністрація не приймає рішення, хто з ким об’єднується. Але нам потрібен висновок від облдержадміністрації про відповідність чи не відповідність об’єднання про об’єднання сільської ради. А його немає», - розповів голова Мар’янівської сільради.
«До нас хочуть приєднатися. Ми є самодостатньою одиницею. Зараз вже виконуємо функції територіальної громади, але для цього треба законні підтвердження. Ми хочемо також розбудовувати наші території, для цього є всі можливості, бо ми самі розпоряджаємося своїми землями і бюджет у нас пристойний. Сьогодні ми проводимо публічне обговорення щодо проекту рішення щодо об’єднання цих громад. Після цього проголосуємо за затвердження цього проект рішення і вже у січні подамо документи знову», - додав Тининика.

Представники ОДА до мітингувальників не вийшли. За інформацією, у двох селах наразі проводиться опитування щодо об’єднання двох сільрад, а після цього, згідно з затвердженим проектом рішення в ОДА, мають надати позитивний висновок щодо даного проекту.

image
image
image
Переглядiв: 2058