На головній площі Кіровограда відбулася акція проти насилля (ФОТО)

25.11.2017 09:03
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбувся флешмоб проти насилля 24 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, до акції долучилися активісти ГО «Територія успіху» та небайдужі містяни, які, тримаючи в руках, помаранчеві кульки, створили на площі фігуру у вигляді серця. Крім цього, усі бажаючі мали змогу сфотографуватися з хештегом «Я проти насилля».

«Кожна  четверта українська жінка стикається з випадками можливого насильства. Це не обов’язково фізичне насилля, а ще й психологічне, сексуальне. Ця проблема не є публічною. Усі вважать, що це домашня справа, ніхто про це не говорить. Ми запроваджуємо у місті щорічну таку акцію, оскільки це дуже важлива проблема. У 90% випадків за даними правоохоронців, жертвами насилля є саме жінки», - розповіла у коментарі сайту DOZOR організатор акції, голова ГО «Територія успіху» Інга Дуднік.
«Щоб подолати цю проблему, треба брати приклад європейських країн. Наприклад, там є шелдери – спеціальні місця, де може сховатися жертва домашнього насильства. Дуже важливою є також підтримка влади, а також повинні бути корекційні програми для агресорів, де чоловіків будуть вчити правильному відношенню до жінки. У нас такі програми є, але держава практично не виділяє на їх функціонування коштів», - додала Дуднік.

За інформацією, акція триватиме 16 днів. Під час  акції запланована низка заходів та тренінгів.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3025